fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderij Zonneveld - Boerenlekker

Welkom bij Boerderij Zonneveld

Bij de kippen kijken. Dat is het eerste wat ik, Linda, doe als ik ’s morgens vroeg op sta. Samen met mijn man Joop werk en leef ik met veel plezier op boerderij Zonneveld. Onze kinderen Twan en Kim zijn het huis uit, maar die vind je nog regelmatig hier tussen de koeien, de kippen, op ons boerderijterras of in de streekwinkel. De opa van Joop had hier al een gemengd bedrijf, net als wij nog steeds hebben. We bieden daarbij veel ruimte aan de natuur, bijvoorbeeld met ons bloemenveld, de natuurlijke oever en de bijenkasten. Als je bij onze boerderij bent kun je de kippen buiten zien scharrelen. Wij hebben witte kippen. Een rustige, nieuwsgierige kip die sterke, witte eieren legt. Door de bomen in de wei, hebben de kippen een fijne schuilplek en voelen zij zich veilig om rustig op hun gemakje rond te scharrelen in het gras. Elke dag rapen wij de eieren die vervolgens vers in jouw winkelmandje terecht komen. Smaakvol, met een lekkere stevige schaal én kakelvers.

Onze producten

Elke dag leggen onze kippen een ei in de speciale, afgesloten legnesten waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Onze kakelverse witte eieren zijn een bron van eiwitten, mineralen en vitamines. Als je elke dag een eitje eet, heb je zelfs al bijna je dagelijks vitamine D-behoefte te pakken! Doordat onze kippen de hele dag ongestoord binnen en buiten kunnen scharrelen krijg je een eerlijk, natuurlijk ei met een opvallende smaak. Onze eieren zijn heerlijk om gekookt bij het ontbijt te eten. Lekker gebakken op brood bij de lunch of verwerkt in het diner. En dan ’s avonds bij de koffie, zelfgebakken boerencake met ei erin. Wat voor lekkers ga jij maken met onze vrije uitloop eieren?

Inspiratie en weetjes

Oorlel verraadt de eikleur

Aan het oorlel van de kip kun je zien welke kleur eieren de kip legt. Onze kippen hebben witte oorlellen en leggen dus witte eieren. In de kip begint elk ei wit. Door het pigment van een bruine kip, krijgt het ei een bruine schaal. Een witte kip heeft geen pigment, daardoor blijft het ei wit. De smaak en voedingswaarde is gelijk aan bruine eieren, alleen de schaal is anders.

Bewaar je eieren koel

Op een koele, donkere plek zoals de kelderkast blijven je eieren lekker lang vers. Bewaar ze het liefst ver weg van andere producten. Rauwe eieren nemen namelijk snel geuren over van andere, sterk ruikende producten. En de laatste bewaartip: bewaar je ei met de punt naar beneden. Zo blijft de luchtkamer in het ei intact en kun je jouw ei gerust een paar weken bewaren.

Mens en dier in de watten leggen

Naast onze koeien en kippen leggen wij ook graag onze gasten in de watten. Kom genieten van een heerlijke lunch op ons boerderijterras, koop je lokale streekproducten in onze streekwinkel of volg een kookworkshop. Vergader met je team, doe een inspirerende teambuilding of overnacht in onze groepsaccommodatie of Bed & Breakfast. En zelfs trouwen kan bij ons op de boerderij! Bekijk gerust eens alle mogelijkheden op onze website, we zien je graag bij ons op de boerderij!