fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Kruidenaer - Boerenlekker

Verse paprika en kruiden

Welkom bij de Kruidenaer

Al sinds 1963 telen wij op ons bedrijf in Etten-Leur groentes waaronder paprika. In 2003 ben ik, Christ, samen met mijn vrouw Jacqueline naast paprika’s ook verse kruiden gaan telen. Onze kruiden groeien in de kas, gewoon buiten in de volle grond of in tunnels, dat zijn een soort kassen van folie. Het leuke aan kruiden telen vind ik dat we daarmee veel meer binding hebben met jou als klant. Wij telen zelfs alleen maar wat onze klanten willen en kiezen daarbij onze eigen, duurzame en verantwoorde manier van telen. Kruiden zoals basilicum en munt hebben een deel van het jaar licht en warmte in de kas nodig, maar ook daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van de natuur. Omdat we alles zelf doen, van het zaadje tot aan het verpakken van de verse kruiden en paprika’s kunnen we in het hele proces een excellente kwaliteit garanderen. En dat proef je in onze verse, smaakmakende paprika’s en kruiden.

Onze producten

Het hele jaar door verse basilicum en dat gewoon hier uit Brabant! Daar ben ik toch wel het meest trots op. Onze basilicum is geurig, lekker en de ideale basis voor heerlijke, verse pesto. Ik eet dat het liefst met pasta en paprika’s, een echte aanrader. Je vindt bij ons de gewone groene basilicum. Maar heb je ook onze rode en Thaise basilicum al eens geproefd?
Al onze kruiden zijn vers. Je merkt dat ze hierdoor meer smaak bevatten en daarmee echte smaakmakers zijn bij het koken. Natuurlijk telen we de welbekende kruiden zoals bieslook, dille, koriander, munt en oregano. Maar ook voor wat minder bekende smaakmakers zoals citroenmelisse, maggi, snijselderij, verveine of zuring ben je bij ons aan het juiste adres.
Onze paprika’s hebben een prachtige kleur, glans en een lekker knapperige bite. Heerlijk om zo lekker op te eten of te verwerken in je eten. Want die paprika’s, die blijven toch wel onze eerste liefde. Verse paprika op je bord gaat nooit vervelen!

Inspiratie & weetjes

Basilicum is een koukleum

Basilicum houdt niet van regen en kou. Daarom staan deze geurige kruiden bij ons lekker warm en droog in de kas. Dankzij slimme verlichting, een optimaal gebruik van het zonlicht en waar nodig verwarming kunnen wij basilicum toch het hele jaar door telen. Zo heb jij altijd verse en vooral lokale, Nederlandse basilicum tot jouw beschikking!

Kruiden op water telen

Wij telen een deel van onze kruiden op water. Dat is een hele duurzame manier van telen, omdat er minder meststoffen, maar ook minder water nodig is bij de teelt. En ook lekker handig, in de grote vijver ‘varen’ we heel simpel de kruiden die we kunnen oogsten naar een centrale plek. Dat scheelt ons én onze medewerkers heel wat kilometers lopen. Beter voor mens én milieu dus!

Van teler naar Theelers

Samen met drie andere telers hebben we onder de naam Theelers een thee op de markt gebracht. Hierin zijn ingrediënten verwerkt uit bromelia, basilicum, curry en laurier. Heerlijk thee bij je ontbijtje met een omelet met verse paprika.