Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Vennenhof - Boerenlekker

Asperges en aardbeien

Welkom bij De Vennenhof

Mijn oma Drieka ging al naar de Bosche Markt om groente en fruit van onze boerderij te verkopen. Eigenlijk doe ik nu precies hetzelfde, al verkoop ik onze producten nu via andere wegen. Samen met mijn vrouw Dianca en onze kinderen Rik, Iris en Maike, teel ik, Peter van de Ven, aardbeien en asperges in Den Dungen, van oudsher bekend als de moestuin van Den Bosch. Het weer voelen en dat vertalen naar de planten, dat is waar ik dagelijks mee bezig ben. Het zien van de prachtige en gezonde kwaliteitsproducten en daar mensen blij mee maken, dat vind ik het mooiste van mijn vak als teler. Het gaat om beheer, bodem, biologie en balans. Wij voeden planten met een bodem die leeft. Die levende bodem voedt de planten en daarmee ons. Daarbinnen mag ik verbinder zijn tussen heelal, bodem en plant. Dat is toch prachtig! En nee, ik heb geen geiten wollen sokken, maar sta gewoon met beide benen op de Brabantse grond. Ik geniet er elke dag van dat ik met onze smaakvolle, natuurlijke producten een bijdrage aan jouw gezondheid mag leveren!

Onze producten

De manier waarop wij met ons land omgaan bepaalt de smaak van de asperges en aardbeien. Dat proef je, ruik je en voel je tot in je diepste haarvaten. De smaak en samenstelling van onze asperges is dan ook uniek. Wij telen onze asperges op natuurlijke manier, gewoon buiten op het land. Het geeft smaakvolle, zachte, aromatische asperges, die van we begin april tot en met 24 juni dagelijks voor je oogsten.
Van half mei tot half oktober oogsten we dagelijks verse aardbeien. Ze hebben een intense, pure smaak en geur. ‘Zo smaakten ze vroeger bij mijn oma uit de tuin ook’, horen wij vaak van onze klanten. Van onze aardbeien kunnen wij zelf na al die jaren nog intens genieten en jij vast ook!

Inspiratie & weetjes

Bodem is de basis

De goede schimmels en bacteriën die in de bodem leven, het bodemleven, bepalen de groei van onze asperges en aardbeien. De goede balans van mineralen en verbindingen in aardbeien en asperges bepaalt de smaak en gezondheid van producten. Die balans levert weer een enorme bijdrage aan jouw gezondheid, dus een gezonde bodem beïnvloedt ook indirect jouw gezondheid, bijzonder he?!

Drie verschillende aardbeienrassen

We telen drie verschillende aardbeienrassen. De Sonsation is een nieuw aardbeienras met, hoe kan het ook anders met zo’n naam, een sensationele smaak. Helderrode vruchten met een fraaie lange smaak maken het plaatje compleet. De Lambada aardbei is voor de echte fijnproevers. Naast lekker zo opeten, erg geschikt voor banketbakkers. Heel sappig, glanzend, groot en heerlijk zoet. De Elsanta is een lekker stevige aardbei, die jij misschien zelf ook wel in je moestuin hebt staan. Stevig, goed houdbaar en met lekker veel aardbeien van één plant.