fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Echt Brood - Boerenlekker

Vers brood

Welkom bij Echt Brood

In mei 2017 begon ik, Joris, als bakker mijn eenmanszaak in een fietskoffiezaak. Echt Brood, de naam zegt het al. Brood zonder toevoegingen, maar puur met bloem, water en zeezout. Het was al snel een succes, waarop ik mijn eigen bakkerij ben begonnen in Breda. En niet zomaar een bakkerij, wij maken alles zelf. Van grondstof tot eindproduct. En dat zelfs zonder machines. Broodverbeteraars of halffabricaten vind je bij ons niet terug. Wél onze authentieke zelfgemaakte desem als rijsmiddel, naar ons geheime recept. En dat proef je. Dagelijks sta ik daar met mijn team met heel veel plezier al voor dag en dauw voor in onze bakkerij. Echt brood, zoals brood hoort te zijn.

Onze producten

Alsof je op vakantie in Frankrijk bent, zo proeven onze 100% natuurlijke desembroden. Met de hand gemaakt door onze bakkers, letterlijk van grondstof af aan. Als rijsmiddel gebruiken we onze eigengemaakte zuurdesem. Na 24 uur rusten vormt dit de basis voor het deeg. We maken het deeg handmatig op, waarop het weer 24 uur rijst voor we het deeg bakken in de steenoven. Je hoort het al, authentiek vakwerk en een heleboel passie. Samen met puur handwerk krijg je zo een luchtige structuur, warm en stevig brood met een krokante korst. Waar ik het meest trots op ben? Dat zijn onze verse Franse roomboter croissants. Je raadt het al, die zijn helemaal 100% zelfgemaakt. Van het begin tot aan het einde. Natuurlijk vind je de seizoensproducten zoals paasstol, kerststol of onze carnavalsbroodjes in die periodes ook in de app terug. Bon appétit!

Inspiratie & weetjes

Uniek desembrood

Wist je dat er in Breda en omgeving geen bakkerijen zijn die desembrood maken en bakken? Daarom ben ik, Joris, het zelf maar gaan doen. Zuurdesem is een mengsel van water en bloem, dat je laat fermenteren. Dit is de basis voor al onze broden en baguettes, die daarom net als vroeger alleen maar meel, water en zeezout bevatten. De authentieke smaak van echt brood.

Leer je eigen brood bakken

Speciaal voor beginnende broodbakkers organiseer ik een tweedaagse workshop Echt Brood bakken. Natuurlijk proeven we eerst wat lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens ga je zelf aan de slag, leer je alles over de verschillende graansoorten en maak je zelf je eigen desemdeeg. De tweede avond ga je verder met jouw gemaakte deeg. Na het afbakken proeven we onze eigen broden en krijg je jouw broden mee naar huis om er samen met jouw gezin of vrienden van te genieten. Geef je op voor de workshop via echt-brood.com.