Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Local Tea - Boerenlekker

Thee

Welkom bij Local Tea

Tijdens mijn studie in China leerde ik thee maken en ontdekte ik dat alle soorten thee van één en dezelfde plant kwamen. Het verbaasde me dat ik dat als ‘plantenman’ en ‘theedrinker’ nooit heb geweten. Wat ik daar heb geproefd, geleerd en ervaren wilde ik iedereen laten proeven en ervaren. Het duurde ruim 8 jaar om de theeplant zo te kruisen dat deze kon gedijen in het Nederlandse klimaat. Maar in 2016 was Local Tea een feit. De eerste, grote, schaalbare theeplantage van Europa in Nederland.

Het eerste wat we doen op een dag? Thee drinken, natuurlijk! Het geeft ons de rust en energie om aan de dag te beginnen. Wat van ver komt is lekker, maar wat van dichtbij komt is boere lekkerder, dat is hierbij wel echt van toepassing.

Onze producten

Van de theeplanten wordt op ambachtelijke wijze hoogwaardige kwaliteitsthee gemaakt. De thee legt vaak een lange weg af van plant tot glas. Daarbij gaat veel smaak en waardering verloren. Door onze korte en transparante keten maken we echte thee met respect voor de maker, de drinker en de natuur. En dat proef je!

Er zijn diverse soorten zwarte en groene thee, met zachte smaken, en op ambachtelijke wijze geteeld.

Bij de Teas of the World Contest in 2018 behaalde onze groene thee zelfs de 4e plaats tussen meer dan 400 inzendingen vanuit de hele wereld.

Inspiratie & weetjes

Duurzaam telen

Onze kassen worden niet verwarmd, we hebben een gesloten circulair watersysteem en een korte transparante keten. Hierdoor besparen wij wel 99% op het gebied van water en energie en 96% Co2.

De theeplant wordt biologisch geteeld en de kruiden en specerijen die we toevoegen aan de thee zijn biologisch en worden zo lokaal mogelijk ingekocht.

Zoveel soorten en smaken

Welk moment van de dag het ook is, er is altijd een thee die erbij past. ’s Morgens een groene theemelange om vol energie de dag te starten, aan het begin van de middag een zwarte thee met bosvruchten, aan het eind van de middag weer een groene thee voor een kleine energieboost en ’s avonds een heerlijke zwarte thee chai om te ontspannen en de dag af te sluiten.