fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Nieuwerwets - Boerenlekker

Duurzame kaas

Welkom bij Nieuwerwets

De melk van onze koeien verdient de maximale waardering. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat onze kaas hier in Brabant terecht komt. Zodat we jou kunnen zien genieten van ons ambacht! Wij zijn broers Frank en Wilco, de trotse eigenaren van onze boerderij Nieuwerwets. We zijn een echt familiebedrijf, wat gestart is door onze vader. Kaas maken is een prachtig oud ambacht, en wij doen dat op een nieuwe duurzame, milieuvriendelijke manier. De verse melk van onze koeien stroomt direct door naar onze eigen kaasmakerij. Wij zijn zelfs de eerste CO2-neutrale kaasmakerij van de hele wereld op het boerenerf. Dat is pas nieuwerwets! Wij zijn in 2021 gestart met kaas maken, dus gebruiken een heel nieuw recept. Dat geeft een volle kaas, smedig met een klein zoetje erin. Die proef je nergens! Ons recept is natuurlijk het geheim van de smid, maar we kunnen wel verklappen dat die kwaliteitskaas al begint bij het eten van onze koeien. Die grazen heerlijk in de wei en krijgen op stal elke dag hetzelfde te eten, want daar houden koeien van. Onze kaas pekelen we maar kort, voor een zout-arme kaas, waarna het rijpt in onze eigen kaasopslag. Onze klanten die steeds opnieuw onze duurzame kaas kopen én dat weer doorvertellen, daar zijn we enorm trots op en daar doen we het voor! Eet jij mee?

Onze producten

Al onze kaas is 50+, daar kun je dus al aan zien dat we er niets uithalen én niets instoppen dat niet nodig is. Wij houden van de pure en echte smaak van kaas. Zonder e-nummers, smaak- en kleurstofvrij, lekker puur en volvet. We pasteuriseren onze melk voor het kaasmaken, zodat deze bacterievrij is én ook zwangeren kunnen genieten van onze kaas van de boerderij. De kaas is perfect voor gezinnen en echte kaasfans, want wij snijden onze Nieuwerwets kazen in lekker grote stukken van 300 en 700 gram. We maken voor jou graag jonge 50+ kaas, belegen 50+ kaas of extra belegen 50+ kaas. Wil je eens wat anders op je brood of kaasplank? Probeer dan eens onze bijzondere smaken zoals kaas met fenegriek, truffel of Italiaanse kruiden.

Inspiratie & weetjes

Duurzaamheid staat centraal

Duurzaamheid staat bij ons centraal. Al onze energie halen we uit zonnepanelen, thermische panelen en twee warmtepompen. Zo zorgen wij niet alleen voor de gezondheid van de generatie van nu, maar denken we ook aan die van de toekomst. Dus help jij daar aan mee door het eten van onze duurzame Brabantse kaas?

Kampioenskazen!

Onze eerste deelname aan de Zuid-Nederlandse kaaskeuring leverde direct de kampioenstitel op! Onze jonge kaas kreeg maar liefst 96 punten op deze keuring. En ook de belegen kaas kreeg al goud tijdens de landelijke cum laude awards. De kroon op ons werk, waar we dan ook reuzetrots op zijn!

Kaas voor vegetariërs

We gebruiken microbieel stremsel om onze kaas te maken. Eet jij vegetarisch? Dan kun jij dus ook genieten van onze CO2-neutrale Nieuwerwets kazen. Dus ga je voor de jonge kaas of de Italiaanse kruidenkaas?

Zorgboerderij De Molenvelden

Sinds jaar en dag bieden wij op onze boerderij een zinvolle daginvulling aan ouderen en dementerenden. Rust, ruimte, vrijheid, gezelligheid én natuurlijk onze kaas proeven. Onze gasten en hun mantelzorgers zijn de grootste fans van onze kazen. En daar genieten wij als familie dan weer enorm van! Lees meer over onze zorgboerderij.