fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Paddenstoelenkwekerij Van De Vorle - Boerenlekker

Bijzondere paddenstoelen

Welkom bij Paddenstoelenkwekerij Van De Vorle

Na tien jaar paddenstoelen kweken in Italië ben ik, René, samen met mijn vrouw Marja teruggekeerd naar onze geboortestreek Brabant. Hier zijn we onze eigen paddenstoelenkwekerij begonnen. Het is zo’n fantastisch vak, waar we jou graag van laten meegenieten. Inmiddels hebben we ons zelfs, als een van de weinige in Nederland, gespecialiseerd in de teelt van speciale paddenstoelen zoals Shiitake, Eryngii en Maitake. Alle soorten zijn biologisch geteeld en plukken wij met de hand. Bij de teelt bootsen wij op een natuurlijke manier de seizoenen na. Onze liefde en zorg proef je terug in de verse, puur natuurlijke paddenstoelen. Onze paddenstoelen zijn gezond, caloriearm en passen in elke voedingsstijl. Of je nu vegetariër, veganist of carnivoor bent en traditionele of juist culinaire kookkunsten hebt. Onze bijzondere, verse, lokale paddenstoelen maken elk gerecht tot een feest op jouw bord!

Onze producten

Onze shiitake heeft een vaste structuur een stevige bite. Shiitake is perfect voor soep, roerbakken of op de grill. De oesterzwam heeft een zachte, vlezige, typische paddenstoelensmaak en past in elk gerecht. De koningsoesterzwam, Eryngii, is erg smakelijk met een volle aardse smaak en stevigheid. Heerlijk om in plakken kort te grillen. Maitake, ook wel eikhaas, groeit in grote trossen en is een stevige en aromatische paddenstoel. Deze superfood is in zijn geheel lekker voor in een soep, quiche of ovenschotel. Nameko, de bundelzwam, bestaat uit mooie kleine, stevige paddenstoeltjes, knapperig en na bereiding nog steeds even mooi van vorm en kleur. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de paddenstoelenmelange, onze persoonlijke favoriet!

Inspiratie & weetjes

Paddenstoelen zijn groentes

Een paddenstoel valt onder de groenten. Daarom past de paddenstoel ook binnen alle eetgewoontes en zelfs de meeste diëten. Een paddenstoel is lekker snel klaar én gezond. Net als veel andere groentes hebben paddenstoelen de tijd nodig om te groeien. Pas na 10 weken zijn de paddenstoelen goed. En weet je wat zo opvallend is? Pas na 8 weken zie je de eerste knoppen verschijnen die uitgroeien tot prachtige paddenstoelen.

Kom zelf kijken bij de paddenstoelen

Je bent samen met een groep van minimaal 10 personen van harte welkom in Het Paddenstoelenhuis. Je krijgt natuurlijk een rondleiding over de kwekerij. Maar ook een proeverij, lunch of kookworshop is mogelijk. Lees hier meer over ons Paddenstoelenhuis. Schoolklassen zijn bij ons ook van harte welkom voor een les op de boerderij. Aanmelden kan via Klasseboeren.

Recept: schuimomelet met verse paddenstoelen

Snel en gezond ontbijt- of lunchgerecht voor 3 personen.
Ingrediënten: 250 gram verse paddenstoelen, 6 eieren, 3 bosuitje, 2 takjes verse tijm, 2 el roomboter, zout en versgemalen peper.
Bereiding: Borstel de paddenstoelen eventueel licht schoon en snijd in stukken. Snijd de bosui in ringen. Verwarm roomboter in de pan. Voeg de tijmblaadjes en paddenstoelen tot en roerbak deze 6 minuten. Bestrooi met zout en peper en zet het mengsel even opzij.
Splits de eieren. Klop het eigeel in een grote kom los met een paar eetlepels water. Schep daar de gebakken paddenstoelen en bosuitjes doorheen. Mix in een schone kom de eiwitten met zout stijf. Schep de eiwitten met een spatel voorzichtig door het paddenstoelenmengsel.
Verwarm roomboter in een koekenpan en laat het luchtige eimengsel in de pan 5 minuten op lage stand garen. Draai de omelet om en laat ook de andere kant 5 minuten garen. Serveer je paddenstoelenomelet direct, bijvoorbeeld met vers brood. Eet smakelijk! Kijk voor meer inspiratie en recepten op onze website.