fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Bierbrouwerij Oijen - Boerenlekker

Boerenambacht in een flesje!

Welkom bij Bierbrouwerij Oijen

Mijn ouders Piet-Kees en Carlette hebben in 1989 de boerderij omgetoverd tot Bierbrouwerij en stokerij Oijen. Inmiddels run ik, Jop, samen met mijn broer Fokke en schoonzus Lonneke de brouwerij en het bijbehorende restaurant. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor alle bieren en distillaten. In onze brouwerij werken we volgens oude recepten met verrassende ingrediënten. Allemaal zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen. Onze Oijense bieren hebben stuk voor stuk een eigen karakter, dankzij de secuur samengestelde recepten en onze verassende ingevingen. Als distillateur heb ik een grote liefde voor lokale producten en mooie verhalen. Daarom vind je in onze bieren appels en peren uit eigen boomgaard en granen uit de regio. Oijens Kaboem is mijn persoonlijke favoriet. Een fruitig biertje dat voor een tripel lekker makkelijk weg drinkt. Onze Kaboem is puur, toegankelijk en zonder toevoegingen. Heerlijk in het zonnetje op het terras met een goed stuk vlees.

Onze producten

De smaak van het donkere Oijens Bokbier wisselt ieder jaar, afhankelijk van de nieuwe moutoogst. Onze Oijens Blond is blond bier, met een fijne grapefruit- en citrussmaak en een bittere afdronk. De naam zegt het al. Oijens Lentekriebel is een zachtaardige, licht bittere doordrinker. Een echt fris biertje in de lentezon. Oijens Amber is een allemansvriend met milde tonen van chocola, karamel en koffie. Oijens Donker is zijn grote broer. Een volmout dubbel bier met complexe en mooie intense smaak. Oijens IPA is hoppig robijnrood bier. Fris, fruitig in het begin, met een extreem bittere afdronk. Help Henk de winter door, is speciaal voor ons huisvarken Henk die leeft van bierbostel, wat overblijft na het brouwen. Een blonde tripel, lichtzoet én fris. Oijens Witbier is heerlijk fris, met een typerende vanille-banensmaak aan het einde van de slok. Proost!

Inspiratie & weetjes

Bierbostel: waardevol restproduct

Bierbostel is een reststroom die overblijft na het brouwen van bier. Voor dieren een eiwit- en energierijk en vooral smaakvol product. Daarom gaat veel bierbostel vanuit brouwerijen naar varkens, koeien of geiten toe. Die dat weer omzetten in heerlijk vlees of melk. Wij hebben onze eigen varkens Henk en Hannie die dagelijks genieten van ons verse bierbostel.

Bezoek Bierbrouwerij Oijen

Van woensdag tot en met zondag kun je ons proeflokaal en ambachtelijke restaurant bezoeken. En natuurlijk onze bieren proeven. Neem gerust je kinderen mee, want natuurlijk hebben we ook lekkers voor hen én is er een uitgebreide speelplaats. Ook voor groepsactiviteiten zoals een masterclass Limoncello, High Beer of je eigen Expeditie Robinson ben je welkom. Kun je er geen genoeg van krijgen? Overnacht dan met je camper op onze camperplaats. Lees er meer over op onze website.