fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Bioboerderij 't Schop - Boerenlekker

Biologisch natuurvlees

Welkom bij Bioboerderij 't Schop

Boeren met de natuur, dat is wat wij hier op onze bioboerderij ’t Schop al sinds 1923 doen. Samen met mijn ouders Jan en Cecile houd ik, Bart, hier Black Angus koeien. De natuur zijn gang laten gaan en doen wat goed voelt. Zo boerden wij al generaties lang, nog voor het label ‘biologisch’ is bedacht. Mijn dag begin ik altijd met een wandelingetje naar achteren. Kijkend over de landerijen naar onze koeien en kalfjes die buiten lopen. Wat is het hier toch mooi! Mijn favoriete tijd van het jaar is het voorjaar als de kalfjes geboren worden. En als ze wat groter zijn gaat de hele kudde het natuurgebied in, dat blijven prachtige momenten. Je kunt ons zien als herders. Met onze koeien hoeden wij de schrale graslanden van het Brabants Landschap en Staatsbosbeheer. Dankzij onze dieren is deze natuur wél nuttig. En het levert ook nog eens een uniek stuk vlees op: 100% biologisch natuurvlees, met het 3 sterren Beter Leven Keurmerk in een compleet gesloten kringloop. En daar kun jij van meegenieten!

Onze producten

Het biologische natuurvlees van onze Black Angus koeien is uniek. Je proeft dat wij de natuur haar gang laten gaan, onze koeien grazen dan ook 3 tot 4 jaar voor ze naar de slager gaan. Dit levert zeer mooi rood, dooraderd vlees op. Het slachten is het enige dat wij niet op onze boerderij (mogen) doen. De grote stukken vlees verwerkt onze eigen slager Werner zelf op de boerderij. Ook het vlees krijgt de tijd om tot kwaliteit te komen. Dus dat betekent lang in het pekelbad of de rookkast. En dat allemaal op een natuurlijke, authentieke en biologische manier. Onze biologische rundvleeshamburgers worden dan ook enorm gewaardeerd en mensen komen van heinde en ver naar ons toe voor de vleeswaren. Natuurlijk hebben we ook biefstuk, entrecote, droge worst en gehakt. Mijn favoriet? De gerookte biologische ham en ribeye. Bij de gerookte ham proef je dat deze een week in het pekelbad heeft gelegen en langzaam is gerookt en gedroogd. Onze gerookte ribeye is enorm sappig. Zo proef je hem echt nergens anders.

Inspiratie & weetjes

Natuurinclusieve landbouw

Misschien heb je de term natuurinclusieve landbouw wel eens gehoord. Bij ons betekent dat werken volgens de biologische principes (gezondheid, ecologie, zorg en eerlijkheid) en samenwerken met de natuur. Zo hebben we bijvoorbeeld al letterlijk honderden bomen in onze weilanden geplant. Wij zijn door provincie Brabant zelfs officieel aangewezen als inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw. En daar zijn we stiekem best een beetje trots op!

Beleef het mee op onze boerderij!

We laten jou heel graag zien én beleven wat er allemaal komt kijken voor het stuk vlees op jouw bord belandt. Als je vlees eet, eet dan eerlijk en goed vlees en ga daar met respect mee om. We laten je dat hele proces graag zien tijdens een rondleiding op onze boerderij. In onze winkel kun je zelfs zien hoe onze slager Werner de worsten maakt of het gehakt draait. Of wat dacht je van een kookworkshop, je familiedag of zelfs je bruiloft bij ons op de boerderij vieren?!