fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderij de Liesboshoeve - Boerenlekker

Verse aardappelen & uien

Welkom bij de Liesboshoeve

Tegenover het Liesbos bouwde onze opa de Liesboshoeve. Een échte aardappelboerderij die al meer dan een eeuw in bedrijf is. Mijn broer en ik, Anton, zijn alweer de derde generatie. We zijn een gemengd bedrijf met verschillende teelten, waaronder onze aardappels en uien. We proberen de aardappels ook zoveel mogelijk zelf te sorteren en te verkopen.

Al zolang ik me kan herinneren, telen wij op onze boerderij aardappelen die we aan huis verkopen. Al van jongs af aan helpen wij mee op de boerderij en dat doen we nog steeds met veel plezier. Vroeger brachten we in het najaar de wintervoorraad rond bij de mensen in de stad. Dat hoeft niet meer.

Onze producten

Wij telen op de Liesboshoeve verschillende soorten aardappelen. Er zijn aardappelen geschikt voor het maken van goudgele frieten, krokant gebakken aardappeltjes of mooi gekookte aardappelen voor bijvoorbeeld een stamppot. Of gewoon lekker puur bij de maaltijd.

Onze grootste trots is toch wel de Frieslander aardappel. Redelijk vastkokend, mooi van vorm, lekker kruimig en vol van smaak. Heerlijk met een biefstuk.

Inspiratie & weetjes

Aardappels telen

Aardappelen telen is een intensief proces. In april poten we de aardappels. De vroege oogst begint eind juni, maar het grootste deel van de aardappels oogsten we in oktober. Het mooiste van het product voor ons als teler is dat er uit één moederknol een hele hoop aardappelen groeien. Dan hebben we een mooie kwalitatieve aardappel geteeld, waar jij van mee kunt genieten.

Tip: maak je eigen boerenfriet

Onze tip: maak eens zelf verse friet thuis met de kids, van onze verse Brabants frietaardappelen. Superleuk en gegarandeerd de lekkerste boerenfriet die je ooit hebt gegeten! Zo maak je boerenfriet:

  • Was de aardappels goed, schillen is niet nodig.
  • Snij ze in mooie dikke frieten.
  • Leg de frieten in een bak, bestrooi ze met zout en vul de bak met water. Laat dit minimaal een uur zo staan.
  • Giet de friet af en droog ze goed af in een theedoek.
  • Bak de friet op 150ºC 5 minuten voor in de frituurpan.
  • Laat de gebakken frieten uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
  • Bak de afgekoelde frieten nu af in de frituurpan op 190ºC. Ongeveer 4 minuten is voldoende voor mooie bruine patat.
  • Laat je boerenfriet even uitlekken op keukenpapier en strooi er nog wat zout overheen.
  • Eet smakelijk!