Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderij de Liesboshoeve - Boerenlekker

Diverse soorten aardappelen

Welkom bij de Liesboshoeve

Tegenover het Liesbos bouwde onze opa de Liesboshoeve. Een échte aardappelboerderij die al meer dan eeuw in bedrijf is. Mijn broer en ik zijn alweer de derde generatie. We zijn een gemend bedrijf met verschillende teelten. We proberen de aardappels ook zoveel mogelijk zelf te sorteren en af te zetten.

Al zolang ik me kan herinneren, worden hier aardappelen geteeld voor de verkoop aan huis. Wij hebben altijd op de boerderij geholpen en daarom zetten wij de boerderij ook graag voort.

Vroeger werd er in het najaar ook wintervoorraad rondgebracht bij de mensen in de stad. Dat hoeft niet meer. Want nu kan iedereen in de omgeving de aardappelen van de Liesboshoeve gewoon online bestellen bij BOER&NLekker!

Onze producten

Op de Liesboshoeve worden verschillende soorten aardappelen geteeld, maar onze grootste trots is toch wel de Frieslander aardappel. Mooi van vorm, lekker kruimig, en heerlijk met een biefstuk.

Er zijn aardappelen geschikt voor het maken van goudgele frieten, krokant gebakken aardappeltjes of mooi gekookte aardappelen voor bv een stamppot. Of gewoon lekker puur bij de maaltijd.
Onze tip: maak eens zelf verse patatfriet thuis met de kids, superleuk en gegarandeerd de boerenlekkerste friet die je ooit hebt gegeten.

Inspiratie & weetjes.

Aardappels telen

Aardappelen telen is een intensief proces. In april kan er worden gepoot. De vroege oogst begint eind juni maar het grootste deel wordt in oktober geoogst. Het mooiste van het product voor ons als teler is dat er uit één moederknol een hele hoop aardappelen groeien. Dan hebben we een mooie kwalitatieve aardappel geteeld.