fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderij Hanegraaf - Boerenlekker

Vanilleyoghurt en aardbeien hangop

Welkom bij Boerderij Hanegraaf

Wij zijn Maurice en Rianne. Samen met onze kinderen Joep, Suus en Pien zijn wij de trotse bewoners van onze boerderij De Beemden. In 1997 hebben wij de boerderij met koeien van Maurice’ ouders overgenomen. Dankzij de zonnepanelen kunnen wij zelf voorzien in ons eigen stroomverbruik en zelfs nog groene stroom voor anderen produceren. Wij zijn gek op onze koeien. Het moment dat alle koeien lekker aan het voerhek staan te eten is dan ook ons mooiste moment van de dag. Wist je dat elke koe anders is, qua tekening maar ook qua karakter? We kennen onze koeien allemaal. En zij ons, als het etenstijd is beginnen ze al te loeien als ze ons aan zien komen. We doen ons uiterste best om op een eerlijke en duurzame manier heerlijk, gezond en puur voedsel te produceren. Sinds 2021 kunnen heel veel mensen daarvan meegenieten dankzij onze melktap, waar we erg trots op zijn.

Onze producten

Je kunt bij ons terecht voor vanilleyoghurt en aardbeien hangop. Allemaal vers gemaakt van de weidemelk van onze eigen koeien. De zorg en liefde voor onze dieren proef je terug in de verse, smaakvolle en pure producten. Zelf zijn we het meest trots op onze hangop. Hij is vol, puur en lekker. De perfecte dikte maakt het zo’n lekkere combinatie met de fruitige aardbeien. Wij eten het als gezin graag met granola, heerlijk!

Inspiratie & weetjes

Haal jouw boodschappen bij ons op

We zijn pick-up point voor BOER&NLekker, dus wekelijks kun je al jouw boodschappen bij ons ophalen. Zoals je dan vast ziet, hebben we ons bedrijf heel natuurlijk ingericht. Je vindt er knotwilgen, haagbeuken en bloemenranden. Met een beetje geluk hoor je de jonge vogeltjes in de nestkastjes piepen. En het leuke: je kunt altijd een rondje door de koeienstal lopen. Zo kun je zelf kijken waar die lekkere vanilleyoghurt en hangop vandaan komen.

Weidemelk, dat proef je

In maart of april, afhankelijk van het weer, gaan onze koeien weer lekker de wei in. En dat proef je! Je merkt misschien wel dat onze vanilleyoghurt en aardbeien hangop anders smaakt. Het eten van de koe, in dit geval lekker vers gras, proef je namelijk terug in de melk. Zo zijn onze verse, pure producten van maart tot en met oktober nog weer een beetje extra lekker! In de herfst en winter staan onze koeien in de stal. Omdat het dan te koud is groeit het gras niet en is er buiten dus niets te eten. Dan blijven onze koeien liever lekker binnen, waar ze dagelijks onder andere gedroogd gras eten.