fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderij Kapteijns - Boerenlekker

Heerlijke kip

Welkom bij Boerderij Kapteijns

Waar onze kippen vandaan komen? Nou gewoon, uit eigen stal! Als slager kreeg ik, René, verkering met Ferry Kapteijns, dochter van een kippenboer en poelier in opleiding. Als echtpaar zijn we in 1984 al gestart met het houden, verwerken en verkopen van onze eigen kippen in onze boerderijwinkel in Diessen. Als kuikentjes komen de kippen bij ons. Het allereerste wat ik doe als ik ’s ochtends opsta is dan ook een rondje tussen de kippen lopen om te controleren hoe het met ze gaat. Dat vinden wij heel belangrijk: goed met onze dieren omgaan. Onze witte kippen hebben dan ook veel rust en ruimte en groeien heel langzaam. Je ziet ook dat ze lekker in hun vel zitten. En dat is zo bijzonder, dat we alles helemaal zelf doen. Voor onze kippen dus geen stress, maar van het begin tot het einde vertrouwde gezichten.

Onze producten

Onze kippen slachten we zo natuurlijk mogelijk, met zo min mogelijk stress. Het vlees laten we op een natuurlijke manier rusten, waardoor het heel mals en smaakvol is. Echt de natuurlijke smaak van kip. Je kunt bij ons terecht voor alle kipproducten, van malse kipfilet, luxe kiprollade en heerlijke kipsaté tot stoere kippenpoten en zelfs klaargemaakte kipmaaltijden. Mijn persoonlijke favoriet? De hele kip, ’s avonds met een wit wijntje of biertje erbij, heerlijk!

Inspiratie & weetjes

Alle tijd en ruimte om te groeien

Wat onze kip zo bijzonder maakt? Dat ze alle tijd en ruimte krijgt om te groeien. In onze kippenstal komt er lekker veel licht naar binnen. In tegenstelling tot de meeste kippen, blijven onze kippen een paar weken langer bij ons. Dat betekent dat ze heel rustig groeien en dat proef je terug. Je krijgt dan ook échte kip voor je geld!

Verser krijg je het niet

Onze kippen blijven hun hele leven bij ons op het bedrijf. Dus geen extra vervoer naar bijvoorbeeld een slachterij, poelier en groothandel. Gewoon vanuit de stal naar onze eigen slagerij. Vervolgens ligt het verse vlees ’s middags al in onze winkel of in jouw BOER&NLekker boodschappenmandje. Geen onnodige transportkilometers dus én lekker vers zo rechtstreeks van de boer!