Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderijwinkel van den Kieboom - Boerenlekker

Blonde d’Aquitaine Rundvlees met 2 sterren Beter Leven Keurmerk.

Welkom bij Van den Kieboom

In 1961 zijn mijn grootouders de boerderij begonnen, hier aan de Rietdijk. In die tijd draaiden het grotendeels om groente en fruitteelt, maar er waren ook runderen en varkens. Uiteindelijk kwamen er ook bijen bij die gebruikt werden bij de fruitteelt en wat nu uitgegroeid is tot een grote honing productie.
Als tiener hielp ik al veel mee. En om een beetje zakgeld te verdienen, verkocht ik als ‘aardbeienboerke’ aardbeien aan huis. Dat sloeg zo aan, dat dit uiteindelijk is uitgegroeid tot de boerderijwinkel.

Mensen vinden het belangrijk om te weten wat er op hun bord ligt. En wij vinden het belangrijk om een verantwoord product te bieden, waarbij dierenwelzijn voorop staat. Daarom houden wij runderen van het Blonde d’ Aquitaine ras die 2 sterren beter leven en CO2 neutraal gecertificeerd zijn. In Nederland zijn er maar ongeveer 45 boeren die op deze duurzame manier werken. De dieren krijgen alles van eigen land aangevuld met mineralen brokjes.

Blonde d’ Aquitaine hebben een rustig karakter zolang er met respect met ze wordt omgegaan. Maar is er geen eten… dan worden ze humeurig. En het is altijd leuk als iemand ze voor het eerst van dichtbij ziet. Het zijn enorme spierbonkies!

Onze producten

Het vlees van de Blonde d ‘Aquitaine staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit: mals, fijndradig, weinig vetaanzet en natuurlijk smaakvol. Al ons rundvlees heeft het 2 sterren Beter Leven Keurmerk.

Inspiratie & weetjes

Aardbeien plukken

In de tijd dat hier nog op grote schaal aardbeien geteeld werden, hadden veel mensen uit de buurt hier een vakantiebaantje. Gezellig en leuk, maar soms ook best een uitdaging. Zo is er weleens een aardbeiengevecht uitgebroken, toen ik even weg was. Kwamen we op de meest vreemde plekken aardbeien tegen!