fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Brabants Duingoed Kaas - Boerenlekker

Uitmuntende kaas

Welkom bij Brabants Duingoed Kaas

Al generaties lang boeren wij als Duinboeren hier in het gebied rond de Loonse en Drunense duinen. Inmiddels zelfs een Nationaal Park, waar wij met onze familiebedrijven de trotse hoeders van zijn. Als 14 koeienboeren hebben wij de handen ineengeslagen om samen kaas te maken. Want die bijzondere bodem hier rond de duinen geeft de melk en daarmee ook de kaas een specifieke smaak. Onze koeien grazen in kruidenrijke graslanden. Ook verbouwen we zelf speciale gewassen zoals veldbonen en voederbieten voor onze koeien. Naast blije koeien, zorgt dit voor een betere biodiversiteit en een lage voetprint. Een deel van de opbrengst van de kaas steken wij in de ontwikkeling van de prachtige natuur hier. Dus al die mooie bloemenranden, insectenhotels en zelfs een heuse paddenpoel hebben we dankzij jou kunnen realiseren. Je bent dan ook van harte welkom om dit zelf te komen bekijken in ons prachtige duingebied!

Onze producten

Uitmuntende smaak, doordat jij onze kaas koopt, investeren wij extra in het landschap én je krijgt een kwaliteitsproduct tegen een eerlijke prijs. Dat is wat onze kaas zo bijzonder maakt. Je vindt bij ons jong belegen, belegen, extra belegen, oude kaas en van mei tot en met november onze graskaas. Ook hebben we speciale kazen. De Duinkruiden kaas is een ware smaakexplosie, met onder andere venkel, klaver, wilde knoflook en paardenbloem. De Fenegriek kaas heeft een volle, krachtige nootsmaak. En onze grote trots? Dat is de Brabantse Schone. Een volle, smeuïge kaas met een natuurkorst. Een ware smaaksensatie voor op je vers gebakken brood, op een borrelplank of in je kaasfondue. Niet voor niets ‘Beste kaas van Nederland’ tijdens de prestigieuze Fankfurt International Trophy wedstrijd van 2023!

Inspiratie & weetjes

Onze grondsoort geeft calciumrijke melk

Het bijzondere aan onze kaas is dat je de herkomst proeft. De grond hier rond de Loonse en Drunense duinen is calciumrijk. Omdat onze koeien hier grazen en daar die lekkere melk van maken, is de melk extra calciumrijk. Dankzij onze ambachtelijke verwerking van de melk én omdat we onze kaas niet afromen blijven alle voedingsstoffen behouden. Zo houdt onze Brabants Duingoed Kaas haar karakteristiek volle smaak. Dus je proeft niet alleen de aandacht voor de koeien, maar ook de natuur en het biodiverse landschap terug in onze kaas, bijzonder he?!

Kom langs bij de Brabantse Duinboeren

Als trotse Duinboeren laten we je graag meer van het prachtige landschap én onze boerderijen zien. Je bent dan ook van harte welkom voor een bezoek aan onze boerderijwinkels, om je kinderfeestje te vieren, te vergaderen, onze boerderijen te bezoeken, een workshop te volgen óf om je vakantie in dit gebied te vieren! Bekijk alle actuele activiteiten hier op onze website.