fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

BREDAAS ZoetZuur&Zout - Boerenlekker

Salsa, jam, mosterd en gelei

Welkom bij Bredaas ZoetZuur&Zout

In 2015 ben ik, Mariëlle, samen met anderen een stadslandbouwproject gestart voor het telen van kruiden. Al was ik met mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog én landschapsontwerper al snel bezig met wat je allemaal kunt maken van deze kruiden. Ook zag ik bij andere projecten en kleinschalige boerderijen overschotten ontstaan. Ik ben daarom in mijn eigen keuken gaan experimenteren met het ontwikkelen van producten op basis van overschotten of producten die te krom, te groot of te klein zijn. Dit sloeg zo aan dat BREDAAS ZoetZuur&Zout is ontstaan. Een concept van en voor inwoners rond Breda. ZoetZuur&Zout slaat zowel op de productsmaken als op de conserveringsmiddelen die wij gebruiken: zoete suiker, zure azijn en zout. Ik geniet er nog elke dag van dat ik lokale, seizoensgebonden producten die over zijn, professioneel kan verwerken tot heerlijke nieuwe producten.

Onze producten

Elke salsa, jam, mosterd of gelei heeft zijn eigen lokale verhaal. De bijzondere smaakcombinaties, de authentieke conserveringstechnieken en puurheid van de producten proef je terug. Het aanbod wisselt per seizoen, afhankelijk van de gewassen die dan groeien. Proef de mosterd bijvoorbeeld eens. Dat is echte mosterd met ballen. Die mosterzaden knappen zo lekker in je mond, zelfs de grove en zachte variant vind ik als niet-mosterdliefhebber heerlijk. “Verkoop je deze ook in emmers?”, vroeg een klant laatst over de druivengelei met rode port. De port verdiept de druivensmaak. De kaneel en andere specerijen maken er een bijzonder lekkere smaakcombinatie van. De perengelei met honing is ook één van mijn favorieten. Honing met peer is een gouden combinatie, een ware smaaksensatie. Net als de andere producten, heerlijk met een blokje kaas!

Inspiratie & weetjes

Combineer met kaas

Al onze producten combineren heerlijk met kaas. Maak een lekkere kaasplank en dip de verschillende soorten kaas in de salsa, jam, mosterd of gelei. Een heerlijke proeverij. Of je doet het zoals een van onze klanten laatst zei “Ik lepel gewoon de hele pot leeg, want die jam van BREDAAS ZoetZuur&Zout is zó lekker.”

Veelzijdige mosterd

Wist je al dat mosterd niet alleen maar past bij je bittergarnituur? Mosterd is heerlijk bij het ontbijt of de lunch op een boterham met kaas of vleeswaren. Ook in je avondmaaltijd is mosterd een smaakvolle toevoeging. Bij snijbonen of sperziebonen, maar ook bij oer-Hollandse stamppotten als boerenkool of savooiekool. En ’s avonds bij de borrel natuurlijk. Mosterd om je kaas, worst of natuurlijk je bitterbal in te dopen.