fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Broodspecialist - Boerenlekker

Brood en koeken

Welkom bij De Broodspecialist

Als het eerste brood weer uit de oven komt. Dat is voor mij, Daniël, het mooiste moment van de dag. Samen met mijn vrouw Deborah ben ik de trotse eigenaar van De Broodspecialist. Na een klassenuitje in de kleuterklas aan de bakkerij wist ik het zeker, ik word later bakker. En dat is gelukt! Na de bakkersopleiding heb ik het vak geleerd bij familie van Haren. In 2005 konden Deborah en ik de bakkerij overnemen, waar we nog elke dag met heel veel plezier werken. Al ons brood maken we op de natuurlijke, authentieke manier. Brood zoals brood bedoeld is. Dus net als vroeger met alleen meel, gist, zout en water. Je merkt het snel, ons brood smaakt eerlijk en heerlijk. Inmiddels zijn onze eigen lekkernijen zoals Daniëls Bossche koek beroemd in Den Bosch en omstreken. We genieten er zelf ook nog graag van, ‘s middags met een kop koffie erbij, heerlijk!

Onze producten

Wij maken voor jou puur brood zoals boeren witbrood, boeren donker brood, boeren volkoren of het eigenwijze zuurdesembrood. Allemaal van natuurlijke ingrediënten. Heb je zin in iets lekkers? Bestel dan eens wat van onze koeken. Daniëls Bossche koek is mijn persoonlijke favoriet. Een lekker smeuïge ontbijtkoek met een goede kruidige smaak en lekker veel honing. Zo lekker vind je ontbijtkoek nergens! Daniëls Bossche Koekwaus zijn de typische roomboterkoeken met een gat erin. Op smaak gemaakt met mokka, honing en kaneelgranules. In 1883 bij toeval ontdekt, tot op de dag van vandaag een succes. Ook Daniëls Bossche lulkoek heeft een rijke geschiedenis en is ontwikkeld samen met erfgoed ’s Hertogenbosch. Een krokant roomboterkoekje met een zachte smaak van limoen en anijs. En natuurlijk hebben we voor jou ook echte Brabantse worstenbroodjes.

Inspiratie & weetjes

Natuurlijk desembrood

Ons zuurdesembrood bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten: tarwebloem, desem, biologisch moutmeel en bakkerszout. Wat hem zo bijzonder maakt is onze eigenwijze methode qua bereiding. De bereiding is natuurlijk bakkersgeheim, maar je proeft de authentieke, pure ingrediënten en bereiding zeker terug.

Bewaar brood afgesloten

Bewaar je brood nooit in de koelkast. Dan droogt het snel uit en verliest brood haar versheid. Bewaar brood daarom altijd in een gesloten zak of broodtrommel. Wil je elke ochtend een verse boterham? Vries je brood dan in en laat dagelijks je benodigde boterhammen ontdooien op kamertemperatuur.

Het verhaal van Daniëls Bossche Koekwaus

Rond 1883 maakte een goed gemutste Bossche koekenbakker bij toeval de eerste ovenverse koekwaus. Omdat de bakker wat te gul was met kruiden en specerijen, kreeg het tweede deegmengsel van die dag een andere samenstelling. Uit zuinigheid wilde hij niets weggooien en bakte er toch koekjes van. Met zijn duim prikte hij er eerst een gat in om de misbaksels van het goede deeg te onderscheiden. Wat bleek na het bakken? Hij had nog nooit zoiets lekkers geproefd. Dat vond ook de bakkersvrouw. “Dat je zo’n lekker koekje niet eerder bedacht hebt, koekwaus die je bent!” Zo ontstond de koekwaus, die ik op eigen recept nog dagelijks graag maak.