fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Santspuy - Boerenlekker

Asperge en wijnen

Welkom bij De SantSpuy

Onze straat en buurtschap heten De Zandspui, naar de spuien die vroeger de sloepen met turf richting Breda spuiden. Voor onze boerderij hanteer ik, Gilbert, nog steeds de schrijfwijze van 1600. Onder mijn ouders was de Santspuy een gemengd bedrijf, met koeien en varkens. Vandaag de dag runnen mijn vrouw Loes en ik de boerderij samen met onze zoon. We hebben nog steeds melkkoeien, maar verbouwen ook asperges en wijn, want dat is toch het mooiste wat er is. Ook hebben we een echt eigen “Nedertiriaans” lavendelveld en een bloemenpluktuin.

Het verzorgen van planten en dieren is het mooiste wat er bestaat. En het groeiproces is elke keer weer bijzonder. Mensen die hier komen zeggen weleens: het lijkt wel of ik op vakantie ben in Frankrijk. En dat gewoon in Etten-Leur!

Onze producten

Het witte, Brabantse goud! Asperges zijn de ongeduldigste kindjes in de groentenklas, zij willen altijd als eerste in het seizoen met hun nieuwsgierige kopjes de wereld in kijken. Ze trekken elk jaar weer bussen vol bezoekers uit alle windstreken.

Zelf vinden wij onze asperges het lekkerst op de Hollandse manier, dus met boerenham, een gekookt eitje en een mooie Hollandaise saus. En wat smaakt hier nou lekkerder bij dan een flesje van onze eigen witte wijn uit eigen Brabantse wijngaard!

We hebben een subtiele lichtdroge witte wijn, de smaakvolle rose wijn en een heerlijke volle rode wijn. Als je goed proeft, proef je de reis die we daarmee gemaakt hebben. Het was pionierswerk wat ik samen met mijn (wijlen) vader heb mogen doen. En de energie die we erin gestoken proef je. Wij zeggen dan ook ‘Proef de Santspuy!’

Inspiratie & weetjes

Kringloop hoog in het vaandel

Dankzij ons gemengde bedrijf kunnen wij in kringlopen werken. Zo gaat de mest van onze koeien over het land van de asperges en krijgen de koeien de resten van de asperges. Dit levert prachtig smakelijke asperges en een zeer goede melkkwaliteit op. Zo proberen we zo circulair en duurzaam mogelijk te werken.

Aspergeseizoen

In april, mei en juni steken we onze asperges. Kom je dan kijken en proeven?

Kom je een keer langs?

Op de SantSpuy ontvangen we je graag met open boerenarmen voor een excursie, rondleiding of proeverij. Ook hebben we een bloemenpluktuin waar we workshops organiseren met bloemen en pompoenen. Van harte welkom!