Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Santspuy - Boerenlekker

Asperge en wijnen

Welkom bij de SantSpuy

De straat en het buurtschap heten De Zandspui, naar de spuien die vroeger de sloepen met turf richting Breda spuiden. De boerderij hanteert nog steeds de schrijfwijze van 1600. Onder mijn ouders was de SantSpuy een gemengd bedrijf, met koeien en zeugen. Vandaag de dag runnen mijn vrouw en ik de boerderij samen met onze zoon.  We hebben nog steeds melkkoeien, maar verbouwen ook asperges en wijn, want dat is toch het mooiste wat er is. Ook hebben we een echt eigen “Nedertiriaans” lavendelveld en een bloemenpluk tuin.

Het verzorgen van planten en dieren is het mooiste wat er bestaat. En het groeiproces elke keer weer bijzonder. Mensen die hier komen zeggen weleens: het lijkt wel of ik op vakantie ben in Frankrijk. En dat gewoon in Etten-Leur!

Onze producten

Het witte, Brabantse goud! Asperges zijn de ongeduldigste kindjes in de groentenklas, zij willen het altijd als eerste in het seizoen met hun nieuwsgierige kopjes de wereld in kijken.

Ze trekken elk jaar weer elk jaar weer veel bezoekers. Zelfs met bussen uit alle windstreken. Ze komen voor excursies, rondleidingen en proeverijen. En om ons unieke familieverhaal te horen!

Wij zelf vinden onze asperges het lekkerst op de Hollandse manier, dus met boerenham, een gekookt eitje en een mooie Hollandaise saus. En wat smaakt hier nou lekkerder bij dan een flesje van onze eigen witte wijn uit onze eigen Brabantse wijngaard!

Onze wijnen we hebben een subtiele lichtdroge witte wijn en een heerlijke volle rode wijn. Als je goed proeft, proef je de reis die we daarmee gemaakt hebben. Het was pionierswerk wat ik samen met mijn (wijlen) vader heb mogen doen. En de energie die we erin gestoken proef je.

Wij zeggen dan ook  “Proef de Santspuy”.

Inspiratie & weetjes

Kringloop hoog in het vaandel

Met het gemengde bedrijf kan er in kringlopen gewerkt worden. Zo gaat de mest van de koeien over het land van de asperges en krijgen de koeien de resten van de asperges. Dit levert prachtig smakelijke asperges en zeer goede melkkwaliteit. Zo proberen we zo circulair mogelijk te werken.

Aspergeseizoen

In april, mei en juni steken we onze asperges. Kom je dan kijken en proeven?

Kijk voor kooktips op onze website www.desantspuy.nl.

Kom je een keer langs?

Op de SantSpuy ontvangen we je graag met open boerenarmen voor een excursie, rondleiding of proeverij. Ook hebben we een bloemen pluktuin waar we workshops organiseren met bloemen en pompoenen!