Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Veer - Boerenlekker

Aardappels en uien

Welkom bij Landbouwbedrijf de Veer

Inmiddels ben ik, Bram, de derde generatie hier op Landbouwbedrijf de Veer. Samen met mijn ouders Peter en Ineke en met hulp van mijn vriendin Lissa zorg ik elke dag met veel plezier voor onze gewassen. Wij vinden een gezonde bodem, vitale planten en een duurzame teelt van onze gewassen belangrijk. Mijn dag als akkerbouwer is nooit hetzelfde. Wij zijn daarbij echt afhankelijk van het weer en het seizoen. ’s Winters is het voor ons wat rustiger, ’s zomers ben ik regelmatig tot ’s avonds laat nog op het land te vinden om onze gewassen zo goed mogelijk te verzorgen. Inspelen op de weeromstandigheden is iets waar wij elke dag mee bezig zijn. Want droogte of juist veel regen heeft weer invloed op onze teelt. Dat is een prachtig en uitdagend spel, waarbij we ons elke dag met hart en ziel inzetten om eerlijk, lokaal en gezond voedsel voor jou te produceren.

Onze producten

We zijn erg trots op onze aardappels. Lekker groot, zo valt veel van onze klanten op. Naast het prettige formaat zijn ze ook nog eens super vers, zó van het land. Dat samen met onze passie voor een gezonde, duurzame aardappel, maakt onze aardappels zo stevig en smaakvol. De aardappelen zijn geschikt om heerlijke verse friet van te maken of te bakken als partjes in de pan. Lekker in combinatie met groenten, vlees of vis. Niets lekkerder na een dag hard werken!
Onze roze ui is een heerlijke, kleurrijke ui die in Nederland nog wat minder bekend is. Dat is jammer, want hij is zo lekker. De roze ui heeft een wat vollere smaak dan de gele ui en is weer wat zachter en zoeter van smaak dan de rode ui. Heerlijk bij het diner of juist als kleurrijke, smaakvolle toevoeging in je salade. De uien zijn lekker vers, zo van het land en dat proef je.

Inspiratie & weetjes

Meer dan 250 soorten aardappelen

Wist je dat er in Nederland wel meer dan 250 rassen aardappels zijn? De pootaardappels gebruiken onze collega-telers om nieuwe aardappelen te kweken. De zetmeelaardappelen zijn met name voor de verwerking tot aardappelzetmeel. Frietaardappelen zijn, je raadt het al, voor de friet. Wij telen consumptieaardappelen die met name geschikt voor verwerking als friet of in partjes.

Uien oogsten in twee stappen

Onze roze uien zijn half september goed om te oogsten. Rooien noemen we dat. Eerst halen we ze uit de grond met een uienrooier, een machine achter de trekker. Daarna blijven de uien in lange rijen drogen op het land. Na een paar dagen zijn de uien goed droog en halen we ze van het land. De buitenste schil van de ui, die noemen we een rok, beschermt de ui. Een knap staaltje natuurlijke bescherming.