fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

De Veer - Boerenlekker

Verse aardappels

Welkom bij Landbouwbedrijf de Veer

Inmiddels ben ik, Bram, de derde generatie hier op Landbouwbedrijf de Veer. Samen met mijn ouders Peter en Ineke en met hulp van mijn vriendin Lissa zorg ik elke dag met veel plezier voor onze gewassen. Wij vinden een gezonde bodem, vitale planten en een duurzame teelt van onze gewassen belangrijk. Mijn dag als akkerbouwer is nooit hetzelfde. Wij zijn daarbij echt afhankelijk van het weer en het seizoen. ’s Winters is het voor ons wat rustiger, ’s zomers ben ik regelmatig tot ’s avonds laat nog op het land te vinden om onze gewassen zo goed mogelijk te verzorgen. Inspelen op de weeromstandigheden is iets waar wij elke dag mee bezig zijn. Want droogte of juist veel regen heeft weer invloed op onze teelt. Dat is een prachtig en uitdagend spel, waarbij we ons elke dag met hart en ziel inzetten om eerlijk, lokaal en gezond voedsel voor jou te produceren.

Onze producten

We zijn erg trots op onze aardappels. Lekker groot, zo valt veel van onze klanten op. Naast het prettige formaat zijn ze ook nog eens super vers, zó van het land. Dat samen met onze passie voor een gezonde, duurzame aardappel, maakt onze aardappels zo stevig en smaakvol. De aardappelen zijn geschikt om heerlijke verse friet van te maken of te bakken als partjes in de pan. Lekker in combinatie met groenten, vlees of vis. Niets lekkerder na een dag hard werken!

Inspiratie & weetjes

Meer dan 250 soorten aardappelen

Wist je dat er in Nederland wel meer dan 250 rassen aardappels zijn? De pootaardappels gebruiken onze collega-telers om nieuwe aardappelen te kweken. De zetmeelaardappelen zijn met name voor de verwerking tot aardappelzetmeel. Frietaardappelen zijn, je raadt het al, voor de friet. Wij telen consumptieaardappelen die met name geschikt voor verwerking als friet of in partjes.

Zo rooien wij

We rooien de aardappelen met de aardappelrooier. Daarna komen de aardappelen in een stortbak. Deze zeeft de grond er tussen de aardappelen uit. Op onze kleigrond vraagt dit ook nog flink wat van onze tijd, omdat we de kleiklonten met de hand verwijderen. Het grootste deel van de aardappelen gaat rechtstreeks op de vrachtwagen om de producten zo vers mogelijk te verwerken. Ook bewaren we zelf een deel van de aardappelen om jou via BOER&NLekker rechtstreeks te voorzien van onze heerlijke, verse producten van het land.

Vers gesneden frieten

Van onze frietaardappelen maak je zelf de lekkerste boerenfriet. Om het je nog wat makkelijker te maken, snijden wij de friet zelfs al voor je. Lekkere dikke, verse patat, die we vacuüm verpakken. Je kunt onze verse friet klaarmaken in de frituurpan, oven of airfryer, net wat jij het lekkerst vindt. Dat wordt smullen!