fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerderijwinkel De Walhoeve - Boerenlekker

Belgisch blauw rundvlees & boerderijwinkel

Welkom bij De Walhoeve

“Samen met mijn vrouw Astrid run ik, Corné, de Walhoeve in Goirle: een vleesveebedrijf en boerderijwinkel. Onze drie kinderen Tim (21), Lieke (20) en Loes (18) helpen parttime mee op ons bedrijf. Al sinds 1974 hadden mijn ouders een boerderij op de Hoge Wal in Goirle en het was ook altijd mijn wens om hier boer te worden. Dat ben ik nu al meer dan 25 jaar!

Wij vinden het belangrijk een verantwoord product aan te bieden. Onze Belgisch Blauwe vleesstieren worden dan ook goed verwend en verzorgd. Ze hebben zelfs net zoveel ruimte als biologische koeien en staan op stro, dat elke dag automatisch 2x wordt verversd.”

In de boerderijwinkel vind je, naast het vlees van hun eigen stieren, een ruim aanbod van verschillende leveranciers. Wat ze allemaal verkopen? “Alles wat je maar aan versproducten van de boer kunt bedenken”, aldus Corné, terwijl hij aan een uitgebreide opsomming van heerlijke, vooral lokaal geproduceerde producten begint. De moeite waard om eens rond te kijken als je je bestelling ophaalt, want naast leverancier van rundvlees is de Walhoeve ook vanaf 1 januari 2023 afhaalpunt voor BOER&NLekker!

Onze producten

Bij BOER&NLekker vind je een ruim aanbod rundvleesproducten van deze boerderij: onder andere gehakt, biefstuk, ribeye, soepvlees, kant en klare hachee en runderstoofvlees, runderlapjes en huisgemaakte salades. En vlees van weidevarkensbedrijf Den Elshorst, dat de slagers van de Walhoeve verwerken tot o.a. verschillende soorten worst. De topper wat Corné betreft? “Biefstuk: altijd goed! Daar geven wij garantie op. Mooi rood, sappig, mals en met veel smaak.”

Inspiratie & weetjes

Duurzaamheid

“Naast dierenwelzijn vinden we duurzaamheid belangrijk. Onze stieren eten als aanvulling op hun rantsoen bijvoorbeeld bierbostel van de lokale Tilburgse brouwerij. Ook voeren we de ze aardappelsnippers die overblijven bij de productie van friet. Zo kunnen we deze restproducten omzetten naar hoogwaardig vlees. Daarnaast liggen er 750 zonnepanelen op de stal en op de winkel. En ook heel duurzaam: al onze grond ligt direct rondom de boerderij en we beheren 6 hectare natuurgrond.”

Cornés favoriete momentje

Het meest geniet Corné van zijn ochtend- en avondronde door de stal. In alle rust kijken hoe het met de dieren gaat, voordat de hectiek van de dag losbarst. Of juist terugkijken op de dag die voorbij is, terwijl de nacht zijn intrede doet op het bedrijf. Daar kan hij elke dag weer naar uitkijken.

Binding met de buren

De verbinding maken tussen boer en burger: daar zet Corné zich graag voor in. Daarom heeft hij samen met de naastgelegen woonwijk veel projecten opgestart. Zo hebben ze in de zandafgraving voor het bedrijf wandelroutes aangelegd, waar je ook nog lekker kunt sporten. Daarnaast laat Corné graag zien hoe zijn dierenleven: “Als je de boerderijwinkel bezoekt, kun je zo’n 1 kilometer naar de boerderij wandelen. Neem een bingo-kaart mee voor de kinderen en streep tijdens de route af wat je allemaal tegenkomt. Aangekomen op de boerderij vind je een informatiebord en heb je zicht op de dieren in de stal. Neem eens een kijkje, van harte welkom!”