fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Gebroeders Ruis - Boerenlekker

Verse appels en peren

Welkom bij Gebroeders Ruis

Wij zijn Henri en Walter, de gebroeders Ruis. In 1998 ben ik, Walter, samen met mijn vader gestart met fruitteelt. In 2012 heeft Henri onze vader afgewisseld en telen wij met veel plezier appels en peren. Deze verkopen we onder andere in onze boerderijwinkel ’t Fruithuis. Als fruitteler weet je nooit waar je aan toe bent. Dat maakt het vak mooi én soms ook minder mooi, want een hagelbui kan onze complete oogst vernielen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Het fruit net voor de oogst is prachtig om te zien. Maar ook als de bomen net gesnoeid zijn en volop in bloei komen is het genieten. Bij vorst zijn we de hele nacht in touw om onze bomen te beregenen zodat het ijslaagje de bloesem beschermt. Als dan ’s ochtends vroeg de zon op het ijs spiegelt is dat een magisch moment. Geweldig mooi, dan hebben we zoveel eer van ons werk. Die passie proef je terug in onze appels en peren die we hier voor jou zo milieuvriendelijk mogelijk telen, handmatig plukken, sorteren én vers voor je bewaren in onze koelcellen.

Onze producten

Onze Delbare appels zijn in augustus als eerste klaar voor het oogsten. Een lekker zoet, knapperig handappeltje met een mooi oranjerode blos op de schil. Vanaf september oogsten we onze Elstar appels, die we lang laten hangen zodat ze echt goed op smaak komen. De Elstar is zoetzuur, met heel veel aroma. De schil bevat veel antioxidanten, die bijdragen aan een goede weerstand.
Onze Conference peer is een echte zoete peer met een stevige schil. Conference is wat knapperiger en smaakt ook hard nog erg goed. Peren bevatten weinig calorieën, maar veel voedingsstoffen, vezels en water. Erg lekker zo los uit de hand als gezond tussendoortje.

Inspiratie & weetjes

Gekoeld bewaren op de boerderij

De koelcellen controleren. Dat is wat ik ’s ochtends vroeg als eerste doe. Hier bewaren wij direct na het oogsten namelijk al onze appels en peren. Zo zorgen we dat jij bijna het hele jaar door onze Nederlandse appels en peren kunt eten. Uit onze koeling smaken ze nog steeds knapperig en vers.

Bewaar peer in de fruitschaal of koelkast

Houd je van rijpe peren? Bewaar ze dan in de fruitschaal, dan wordt de schil lekker zacht. Heb je liever een stevige peer? Bewaar ze dan in de koelkast, dan rijpen ze minder snel en blijft de schil lekker knapperig. Appels kun je het beste in de koelkast bewaren, zo blijven ze wat langer goed. En heb je ’s zomers een lekker koel appeltje voor de dorst!

Proeven, proeven, proeven

Heel veel appels en peren eten. Dat is wat wij doen in de pluktijd van augustus tot en met oktober. Want alleen door zelf te proeven kunnen we de rijping goed beoordelen en dus het juiste oogstmoment bepalen. En al dat proeven is geen straf, wij kunnen geen genoeg krijgen van onze appels en peren!