fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Hanne Hoeve - Boerenlekker

Brabantse walnoten

Welkom bij Hanne Hoeve

Walnoten zijn gezond, zitten boordevol goede voedingsstoffen en het vruchtvlees bevat veel eiwitten. En dan zijn ze ook nog eens lekker! Wij, Jan en Hanne, zijn dan ook de trotse eigenaars van Hanne Hoeve, de boerderij die wij van Hannes vader overgenomen hebben. De fijne kneepjes van het notenvak leerden wij in Frankrijk. Sinds 2019 staat hier op onze boerderij 20.000 m2 vol walnotenbomen. Onder die walnotenbomen grazen onze koeien. We kijken elk jaar weer uit naar het oogsten van de walnoten van onze eigen bomen, dat blijft zo bijzonder! In september is het zover en rapen we onze noten met de hand. Vervolgens schrobben we deze schoon met lauw water en laten deze drie maanden drogen. Dat zorgt niet alleen voor een optimale smaak, maar zo kun je onze walnoten zelfs een jaar lang bewaren. Dankzij onze kraakmachine kun je niet alleen genieten van onze walnoten in de dop, maar ook van gepelde én geroosterde walnoten. Gezond genieten!

Onze producten

Wij houden van puur, heerlijk én eerlijk eten. Onze walnoten groeien dus gewoon hier bij ons op de boerderij in Brabant, waar wij ook zoveel mogelijk van het verwerkingsproces zelf doen. Van rapen tot drogen en zelfs kraken én persen. Bij elke stap doen wij een uitgebreide kwaliteitscontrole. Onze gepelde walnoten hebben dan ook de juiste kleur, geur en vooral smaak. Perfect voor in je salade, door de muesli of bij je toetje. Van de beste walnoten maken we onze exclusieve, ambachtelijke walnotenolie. Met haar zachte, uitgesproken smaak geeft onze gouden notenolie ‘een culinaire noot’ aan salade, brood of je pasta. Wij kunnen ook gepelde noten voor je roosteren. Onze geroosterde walnoten hebben een nóg vollere smaak. Heerlijk voor op je kaasplankje met een lekker wijntje of Brabants biertje erbij!

Inspiratie & weetjes

Daarom zijn walnoten gezond

Walnoten zijn lekker, dat weet je vast. Maar wist je dat ze ook nog eens heel gezond zijn? Zo zijn walnoten goed voor je hart en bloedvaten, verlagen ze het cholesterolgehalte, helpen ze je om op gewicht te blijven, zorgen voor een betere stofwisseling én zijn ontstekingsremmend. Daarnaast dragen walnoten bij aan sterke botten, dankzij de melatonine aan een goede nachtrust, door foliumzuur aan een betere concentratie én kunnen ze ook nog eens helpen tegen stress. Kortom: snel een portie bestellen dus!

Lekker duurzaam

Onze walnootbomen rond de boerderij verreiken het Brabantse landschap. De combinatie van walnootbomen met gras geeft ecologische voordelen, vergroot de biodiversiteit en biedt onderdak aan tal van insecten. Onze koeien en kalfjes eten het gras én profiteren van de schaduw van de bomen. Wij verwerken onze noten helemaal zelf, dus er komt geen transportkilometer aan te pas. Lekker duurzaam!

Recept: Walnotenpesto

Ingrediënten: 100 gram Hanne Hoeve walnoten, 1 teentje knoflook, 2 takjes basilicum, 1 eetlepel citroensap, Hanne Hoeve walnootolie, peper en zout.
Zo maak je walnotenpesto:
> Hak de walnoten.
> Leg de gehakte noten samen met de knoflook en basilicum in een kom of vijzel.
> Voeg 1 eetlepel citroensap toe.
> Meng en kneus het geheel met een vijzel tot een grove pasta.
> Voeg walnootolie toe totdat de walnotenpesto de gewenste dikte heeft.
> Breng op smaak met zout en peper.

De walnotenpesto is heerlijk op een broodje, met pasta of als dip bij een borrelplankje.