fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boer Spierings - Boerenlekker

Authentieke boerderijkaas

Welkom bij Boer Spierings

Al meer dan 170 jaar is de grond hier rond onze boerderij in handen van de familie Spierings. Inmiddels sta ik, Jasper, samen met mijn vrouw Afke Baukje en onze jonge kinderen Jelske en Hielke met heel veel plezier aan het roer. In de uiterwaarden rond onze boerderij grazen onze brandrode runderen met hun kalveren, een prachtig gezicht. Daarnaast houden wij hier rood- en zwartbonte melkkoeien. Van deze weidemelk maken we de lekkerste kaas. Onze kaas is een echt ambachtelijk product. En het bijzondere: we hebben de hele keten in eigen hand. Van het bemesten van het land, het melken van de koeien, het verwerken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas. Met elke stap beïnvloeden we de smaak en kwaliteit van de kaas. Dat maakt ons product uniek. Het blijft prachtig om dat hele proces zelf in handen te hebben. We zien dat veel klanten in onze landwinkel terugkomen voor de authentieke, unieke smaakbeleving van onze kaas. Daar zijn we trots op!

Onze producten

Echt, ambachtelijk, authentiek en smaakbeleving. Dat zijn de woorden die wij vaak terug krijgen als het gaat om onze kaas. De geur en smaak van onze kaas is heel specifiek. Je proeft als het ware de Brabantse grondsoort, het voer en gras dat de koeien eten. Samen met de receptuur, bereidingswijze en rijping hier bij ons op de boerderij maakt dat onze kaas uniek. Onze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk en heeft het keurmerk Echte Boerderijzuivel.

Inspiratie & weetjes

Kazen: van 4 weken tot 3 jaar oud

Het rijpen van kaas is een combinatie van geduld, temperatuur, vochtgehalte en het bepalen van het juist moment van aansnijden. Het aantal weken dat de kaas rijpt bepaalt voor een belangrijk deel de smaak. We zetten graag eens voor je op een rij hoe lang onze kazen gerijpt zijn. Graskaas: 4 weken, jonge kaas: 6 weken, jong belegen: 8 weken, belegen: 16 weken, kruidenkazen: 4 maanden, extra belegen: 7 maanden, oude kaas: 10 maanden, overjarige kaas: > 1 jaar, 1.000 dagenkaas: 3 jaar oud.

Vanaf mei: graskaas

Als de wei droog genoeg is en het gras genoeg zon heeft om lekker te groeien gaan onze melkkoeien weer naar buiten. Meestal is dat in maart of april. Vier weken later, zoveel tijd heeft onze kaas nodig om natuurlijk te rijpen, kun je genieten van de eerste graskaas. Een heerlijke romige kaas met een zachte structuur. De kaas bevat lekker veel gezonde omega 3-vetzuren, door het verse gras wat onze koeien eten. Hmm, wij kijken als gezin elk jaar weer naar uit naar die eerste graskaas!

Kinderen op de boerderij

“Boerderij Spierings? Daar heb ik vroeger nog gespeeld.” Dat hoor ik regelmatig terug. Mijn opa Spierings had 10 kinderen, maar het gebeurde regelmatig dat er soms wel meer dan 20 vriendjes en vriendinnetjes kwamen spelen. En nog steeds is het hier bij ons een gezellig boel van kinderen die op de boerderij spelen. We hebben namelijk naast de landwinkel ook een kinderdagverblijf. Wij vinden het prachtig om deze jonge kinderen mee te laten genieten van de rust, ruimte en regelmaat op de boerderij. Samen spelenderwijs ontdekken waar onze melk, kaas en vlees vandaan komt. Zo waardevol!