fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Maatschap Pertijs-van Es - Boerenlekker

Superverse aardbeien en frambozen

Welkom bij maatschap de Bergen

Samen met mijn man Vincent en broer Edward, teel ik, Nancy, op onze boerderij aardbeien en frambozen. Jou zo lang mogelijk voorzien van het lekkerste zachte fruit, dat is waar wij met elkaar vol enthousiasme voor gaan. Daarom hebben wij verschillende teeltsystemen. Ons fruit groeit in de kas, in tunnels en in de volle grond. In het voorjaar kijken we de eerste aardbeien bijna rood, zo’n zin hebben we altijd weer in het plukseizoen! Half april zijn de eerste aardbeien in de tunnel en kas rijp, daarna volgen de aardbeien buiten. Zo kunnen we al lekker vroeg én zo laat mogelijk in het seizoen blijven plukken. We werken met de natuur en proberen zoveel mogelijk in dat ritme mee te gaan. Waar kan werken wij zo biologisch mogelijk en we experimenteren met verschillende rassen. Elk ras reageert weer anders op bijvoorbeeld wind of wisselende temperaturen. Ook heeft elk ras weer andere eigenschappen en een andere smaak. Als familie hebben we zo allemaal onze eigen favorieten. Al moeten we eerlijk bekennen dat wij hier in het plukseizoen allemaal al etend rondlopen, van jong tot oud. Want ook wij zijn nog steeds gek op onze verse Brabantse aardbeien en frambozen.

Onze producten

Gewoon Nederlands zacht fruit, super vers van het land. Daar kan niets tegenop! Ons fruit hoef je niet te wassen, maar kun je gewoon helemaal verantwoord direct lekker opeten. We horen regelmatig van onze klanten dat veel aardbeien en frambozen het niet eens redden tot ze weer thuis zijn. Onze aardbeien vallen op door de smaak. Door onze zorgvuldige manier van telen, maar ook doordat we al jaren experimenteren met rassen, zodat de lekkerste rassen overblijven. Onze aardbeien hebben een prachtige helderrode kleur, zijn lekker groot en zoet. Onze frambozen zijn naast super vers ook super smakelijk. Frambozen zijn lekker sappig en hebben een friszoete smaak. Frambozen zitten bomvol vitamines en antioxidanten en passen in een gezonde leefstijl. Lekker voor tussendoor, heerlijk in een zomerse salade of een perfecte basis voor taart of toetjes. Eet smakelijk!

Inspiratie & weetjes

Klasse 1 aardbeien en frambozen

Wij sorteren ons fruit al tijdens het plukken op maat en klasse. Klasse 1 zijn de mooiste en grootste aardbeien en frambozen, die daardoor ook goed houdbaar zijn. Klasse 2 is zacht fruit waar bijvoorbeeld een deukje inzit, waardoor ze net wat minder goed houdbaar zijn. Alleen onze beste én lekkerste aardbeien en frambozen koop jij via BOER&NLekker!

Onze tip: aardbeien romanoff

Ook al werken we de hele week tussen onze aardbeien, op zondag eten wij het allerliefst aardbeien als toetje. Aardbeien Romanoff is onze favoriet. Aardbeien met wodka (of sinaasappelsap) en slagroom. Een echte aanrader!