fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Mijn Kaaskoe - Boerenlekker

Smaakvolle kaas

Welkom bij Mijn Kaaskoe

Meer dan 1.200 jaar aan boerenervaring zit er in ons bloed. Samen met mijn vrouw Ine en twee van onze kinderen, Joris en Nadine, heb ik, Bert, een melkveebedrijf, recreatie- en horecatak op onze boerderij. Dagelijks zijn wij met elkaar bezig om op een eerlijke manier in de eerste levensbehoefte van de mens te voorzien: voedsel produceren. Ik ben dan ook heel trots dat Joris en Nadine minstens net zo enthousiast zijn over onze koeien én horecatak. Onze dag begint tussen de koeien in de melkstal. Wij herkennen al onze koeien. Twee kalfjes die te vroeg geboren zijn, inmiddels al echte pubers, staan Ine zelfs elke morgen op te wachten. Wij vinden het enorm belangrijk dat onze koeien het goed hebben. Boer zijn is zo’n prachtig vak! Sinds 2018 maken wij kaas onder de naam Mijn Kaaskoe. Met hulp van bekroond kaasspecialist Jo Penders vind je bij ons heerlijke boerderijkaas in vijf smaken. Onze passie en zorg voor onze dieren proef je terug in de rijke smaak, waar we erg trots op zijn.

Onze producten

Wij hebben vijf soorten kaas: jong, jong belegen, belegen, extra belegen en jong belegen kaas in plakken. Allemaal vers gemaakt door onze kaaskoning Jo Penders van de melk van onze koeien. Door het vacumeren is de kaas lekker lang houdbaar. Onze kaas is heerlijk, eerlijk en betaalbaar. Zelf ben ik een groot liefhebber van onze oude kaas. Deze heeft door de zoutkristalletjes een uitmuntende smaak. Elke ochtend als wij na het koeien melken en koeien voeren zelf gaan ontbijten, eet ik, zoals wij dat hier zeggen, een heerlijke knakker met oude kaas. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Inspiratie & weetjes

Welkom op onze boerderij

Je bent van harte welkom op onze boerderij. Via de skybox kun je zien hoe Joris de koeien melkt. In het weiland kun je tussen de koeien een potje boerengolf spelen. Of ga je liever kano varen of met de boerenhuifkar op pad? Bij minder goed weer kun jij je samen met je gezin goed vermaken in onze indoor speelhal. En vergeet natuurlijk niet om je eigen Mijn Kaaskoe-kaas uit het automaat te halen. Kom zelf eens kijken naar onze koeien die zorgen voor die lekkere kaas op jouw boterham. Van harte welkom! Reserveer hier jouw bezoek.

Rijpen in traditionele rijpingskamers

Onze kaas wordt na het persen en pekelen gerijpt op houten kaasplanken in een traditionele rijpingskamer. Voor jonge kaas duurt dit vier weken. De rijpingsduur voor jong belegen kaas is acht weken en veertien weken voor belegen kaas. Oude kaas brengt nóg langer op de houten kaasplanken door. Wanneer de kaas op leeftijd is, snijden we elke kaas in stukken die we direct verpakken. Zo blijft het lekker vers én lang houdbaar. Tenminste, als je er vanaf kunt blijven. Als je onze kaas eenmaal geproefd hebt is hij zo op, horen we vaak van onze klanten.