fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Onze boerderij Reusel - Boerenlekker

Verse friet en krielen

Welkom bij Onze boerderij Reusel

In 2015 hebben wij, Hans en Karin, de familieboerderij van Hans’ ouders overgenomen. Al bij Hans’ opa was de boerderij een gemengd bedrijf. Nog steeds hebben wij koeien én aardappelen. Naast koeien zijn ook de aardappels een grote passie van Hans. We kijken dan ook elk jaar weer uit naar de nieuwe oogst. Dat is niet alleen het mooiste moment van het jaar, maar ook best spannend. Als aardappelteler zijn we ontzettend afhankelijk van het weer. We zijn pas zeker van de oogst als hij ook daadwerkelijk verkocht is. Wij vinden het prachtig om een deel van onze aardappelen hier zelf op de boerderij te verwerken en te verkopen als boerenkriel, aardappelpartjes en verse friet. Daar heeft Karin haar draai sinds een aantal jaar helemaal in gevonden. Hoe bijzonder dat de aardappelen waar je als Brabander al een aantal maanden langsrijdt, fietst of wandelt, vervolgens op je eigen bord belanden! Wij willen onze enthousiaste klanten dan ook bedanken. Want de waardering die wij krijgen voor onze aardappels houdt ons gemotiveerd. Omdat jullie kiezen voor onze producten beseffen wij weer wat een prachtig vak aardappelen telen is. En zo smullen wij als gezin samen met jullie ’s avonds graag van verse friet van onze boerderij!

Onze producten

Onze aardappels telen wij zelf op de boerderij, waar we ze ook verwerken. Een eerlijk en puur product dat wij verantwoord en met veel zorg en passie telen. Van die lekkere Brabantse aardappelen maken we de gemarineerde boerenkriel. Een voorgekookte aardappel, die we kruiden met een kruidenbotermarinade op oliebasis. Houd je meer van naturel of wil je de aardappelen liever zelf kruiden? Kies dan voor de boerenkriel- naturel, die we alleen even voor je voorgekookt hebben. Proef zeker ook eens onze partjes. Dit zijn voorgekookte aardappelpartjes met een gyros-marinade op oliebasis. Om je vingers bij af te likken! Het meest trots zijn we op onze verse friet. Die heeft enorm veel smaak, zo’n lekkere patat heb je nog niet eerder gegeten! We eten hem zelf graag met mayonaise, stoofvlees en met een lekker Brabants biertje erbij. Of zoals een van onze klanten laatst zei: ‘zó lekker en dat zomaar uit Reusel!’

Inspiratie & weetjes

Geniet mee van pure aardappel

Al onze aardappelen aan de grote fabrieken leveren is makkelijker en wellicht ook wel rendabeler. Maar wij vinden het enorm belangrijk om jou te verwennen met pure producten, rechtstreeks van onze boerderij. Daarom verwerken wij een deel van onze aardappelen zelf en verkopen deze onder andere via BOER&NLekker. Dat doen we kleinschalig, waarbij we veel energie stoppen in de kwaliteit. En dat proef je!

Alleen de beste aardappels voor verse friet

Het onderwatergewicht van de aardappel bepaalt de kwaliteit van de aardappel. Het ideale onderwatergewicht voor onze frietaardappel is 380 gram. Dat betekent dat als je 5 kilo aardappels onder water weegt, deze samen 380 gram wegen. Is dat minder? Dan zit er te nog weinig zetmeel of droge stof in de aardappel, daar krijg je slappe en vette frieten van. Een te hoog gewicht geeft harde, droge friet en daar houden we ook niet van natuurlijk. Daarom wegen wij heel wat af om de aardappels met het perfecte gewicht te telen voor jouw verse friet!