fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Pluimveebedrijf Stipkip - Boerenlekker

Overheerlijke eieren

Welkom bij Pluimveebedrijf Stipkip

Aan de keukentafel, daar is onze naam Stipkip ontstaan. Mijn vrouw Ellie en ik, Bart van Stiphout, vroegen onze kinderen of ze nog een mooie naam wisten voor ons bedrijf. “Stipkip”, riep een van hen. Ik kom uit een echte kippenfamilie, kippen houden zit in mijn bloed. En inmiddels werken ook onze kinderen Jasper en Loes mee op onze kippenboerderij. Het blijft mooi om met dieren te werken. Met veel plezier loop ik dan ook vier keer per dag tussen de kippen door. Gewoon even kijken of alles goed met ze gaat. En dat blijft zo mooi te zien. ’s Ochtends zijn de kippen vooral nog druk met eieren leggen. In de middag zie je dat ze in het strooisel scharrelen, zichzelf ingraven of hun verenkleed aan het verzorgen zijn. Dat geeft echt een kick om te zien. Net als mooie eieren rapen. Het blijft een prachtige uitdaging om elke dag weer zo goed mogelijk voor onze kippen te zorgen en zo tot heerlijke, gezonde en lokale eieren te komen.

Onze producten

“De kwaliteit van de eieren is erg goed. De eieren blijven heel bij het koken en zijn mooi van kleur. De smaak is opvallend goed.” Dat krijgen we regelmatig te horen van klanten over onze Stipkip-eieren. Onze bruine eieren hebben een sterke schaal en een mooie donkergele dooier. De goede zorg voor onze kippen proef je terug in de volle smaak. Al sinds 2006 verkopen wij onze verse eieren. Die zijn letterlijk ’s ochtends vroeg gelegd en liggen ’s middag al in jouw (online) winkelmandje. Naast lekker zijn eieren ook nog eens hartstikke gezond. Je snapt wel dat er geen week voorbij gaat dat wij geen eitje eten.

Inspiratie & weetjes

Eieren met 1 Ster Beter Leven

Onze bruine Stipkip-eieren vallen onder het keurmerk Beter Leven 1 ster. Dat betekent dat onze kippen extra veel ruimte hebben en kunnen scharrelen in strooisel. Overdag kunnen ze ook buiten scharrelen. Deze uitloop hebben we overdekt. Dat geeft de kippen een veiliger gevoel en houdt vervelende ziektes die bijvoorbeeld vogels mee kunnen nemen buiten.

Elke kip heeft haar eigen slaapplaats

Een kip is de hele dag in beweging en loopt lekker te scharrelen. Ze loopt dan de hele stal en buitenuitloop door. In onze stal lijkt het op een boom, met allerlei verschillende hoogtes waar de kip kan zitten. En wat zagen we nou bij een onderzoek? Dat de kip ’s avonds altijd op dezelfde plek gaat slapen, letterlijk op stok gaat zitten. Het liefst zo hoog mogelijk. Dat is haar natuurlijke manier om veilig te slapen, ver weg van roofdieren. En dus altijd gezellig naast haar vaste slaapmaatjes.