fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Puur Geitenzuivel - Boerenlekker

Unieke biologische Dilloumi en Fête à Chèvre

Welkom bij Puur Geitenzuivel

In 1940 begon mijn opa de boerderij hier aan de rand van het natuurgebied De Grote Peel. Inmiddels ben ik, Theo, samen met mijn vrouw Chantal de trotse boer en houden wij hier melkgeiten. Wij werken biologisch. Dat betekent dat onze geiten lekker veel ruimte in de stal hebben, alleen biologisch voer eten en in de wei ronddartelen. Wist je dat geiten heel erg nieuwsgierig zijn? Ze zijn erg ondernemend en kijken bij alles wat ze tegenkomen of het kapot kan. Ook zijn geiten een tikkeltje eigenwijs, wat stiekem ook wel weer heel erg grappig is. Het blijft elke keer genieten als er weer jonge lammetjes zijn, daar kunnen wij wel uren naar kijken! Onze dag begint met het melken van de geiten, wat wij twee keer per dag doen. Afhankelijk van het seizoen geeft een geit ongeveer 2,5 tot 3 liter melk per dag. Van die biologische melk maken wij sinds 2019 op een ambachtelijke manier de lekkerste zuivelproducten, zoals onze biologische geitenkaas. En daar kun jij via BOER&NLekker van meegenieten!

Onze producten

Van de verse, biologische melk van onze eigen geiten maken wij twee heel bijzondere kazen: Dilloumi en Fête à Chèvre. Ken je die nog niet? Dat kan kloppen, want wij zijn zelfs de enige die deze geitenkazen maken! Dilloumi is een grillkaas, dat betekent dat de kaas niet smelt bij het bakken, grillen of frituren. Dilloumi is een unieke smaakervaring, geïnspireerd op Halloumi. Heerlijke bite, eigentijds én de perfecte vleesvervanger. Wij eten hem zelf graag bij de lunch, maar ook bij het BBQ’en mag hij zeker niet ontbreken. Of zoals onze klanten zeggen: “Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Deze Dilloumi kan ik warm aanbevelen!” Dilloumi is biologisch én vegetarisch.

Onze bijzondere saladekaas Fête à Chèvre is romig, heeft een kruimelige textuur en een karakteristieke smaak. Je kunt hem op dezelfde manier gebruiken als feta. Een heerlijke basis voor een pastagerecht, als vulling van kipfilet of door een salade of groente. De Fête à Chèvre is biologisch, vegetarisch en lekker lang houdbaar na het openen. Loopt het water je ook al in de mond?

Inspiratie & weetjes

Biologische geitenkaas

Wij hebben een biologische geitenboerderij. Dat betekent dat onze geiten meer ruimte in de stal hebben, waar ze lekker op het stro kunnen liggen. Als het buiten warm genoeg is lopen de geiten in de wei. Ook dit gras is biologisch, dus we gebruiken geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ook al het voer dat onze geiten binnen in de stal eten is biologisch. Minimaal ieder jaar komt Skal Biocontrole op afspraak én onverwacht controleren of onze boerderij voldoet aan alle regels. Zo weet jij zeker dat onze overheerlijke geitenkazen 100% gecertificeerd biologisch zijn!

Recept: Griekse panini met Fête à Chèvre

Voor 2 personen heb je deze ingrediënten nodig voor deze heerlijke vegetarische lunch: 2 panini’s,  1 tomaat, rucola, 1 rode ui, 50 gram Fête à Chèvre en oregano.

> Snijd de tomaat in plakjes, de ui in reepjes en de Fête à Chèvre in dunne plakjes.
> Beleg de panini’s naar smaak met rucola, Fête à Chèvre, ui en tomaat.
> Strooi de oregano over de tomaat.
> Bak de panini’s in de grill of oven tot ze bruin en knapperig zijn.

Recept: Zoete aardappel- Dilloumi salade

Benodigdheden voor twee personen: 300 gram zoete aardappel, 160 gram Dilloumi, 150 gram broccoli, 150 gram bloemkool, 1 rode peper, 2 el olijfolie, kruiden naar smaak.

> Snijd de zoete aardappel, bloemkool en broccoli in grove stukken en kook deze bijna gaar.
> Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes.
> Snijd de Dilloumi in plakjes van 1 centimeter breed.
> Bak de peper in een pan en voeg vervolgens de zoete aardappel, bloemkool en broccoli toe. Bak dit 5 minuten mee.
> Grill ondertussen de Dilloumi in een pan of op een grillplaat.
> Meng de gegrilde Dilloumi met de aardappel, bloemkool en broccoli en voeg naar smaak kruiden toe.
> Serveer de salade warm, eet smakelijk!