fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerensalade - Boerenlekker

Boerensalade

Heerlijk voor op een warme dag: deze zomerse boerensalade. Dankzij wat minder alledaagse ingrediënten zoals venkel en brocconcini én met een bijzondere bereidingswijze een salade met een verrassende twist. Venkel heeft een uitgesproken typische anijsachtige smaak en is vers van het land op zijn allerlekkerst.

Ken je brocconcini al? Dat zijn kleine bolletjes mozzarella gemaakt van buffelmelk. En ja, dat komt ook gewoon hier uit Brabant, bij de buffelboerderij vandaan!

Ingrediënten, 2 pers

Snijden

  • Snijd de rode ui in fijne ringen.
  • Snijd de venkel (de knol) door het midden over de lengte in tweeën. Leg de platte kant op de snijplank en snij de venkel fijn over de breedte.
  • Tip: de overgebleven venkel kun je ook invriezen en het loof kun je bewaren als garnering van je salade.
  • Snijd de aubergine in lange plakken en de komkommer in plakjes.

Extra nodig:

  • 2 kleine afsluitbare glazen potjes, bijvoorbeeld oude jampotjes

Inleggen

  • Zet 200 ml water op het vuur samen met de natuurazijn en suiker. Breng het zoetzure mengsel aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Doe de venkel en ui in de twee glazen potjes. Giet het zoetzure mengsel er overheen en vul de potjes tot de rand. Sluit de potjes af. Laat het mengsel minimaal 10 minuten staan. Tip: je kunt dit ook 1 week bewaren.

Bakken

  • Grill of bak de aubergine tot ze gaar zijn. Breng daarna op smaak met olie, peper en zout.
  • Meng de sla met de komkommer, venkel, rode ui en dressing.

Aardpeerchips

  • Snij de aardperen in flinterdunne plakjes.
  • Frituur de plakjes op 150 graden tot er bijna geen bubbels meer vanaf komen.
  • Haal de chips met een zeefje uit de olie.
  • Leg de chips op een stuk keukenrol en strooi er zout overheen.

Serveren

  • Leg het slamengsel op een diep bord.
  • Voeg de plakken aubergine en de bolletjes brocconcini toe.
  • Voeg de aardpeerchips toe.
  • Eet smakelijk!