fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Boerenstokbrood - Boerenlekker

Boerenstokbrood

De perfecte lunch voor in het weekend: gevuld stokbrood. Of liever nog: stokbrood vol met Brabantse streekproducten van de boer. Met recht boerenstokbrood dus! Met gevuld strokbrood kun je eindeloos variëren. Wij vullen hem dit keer met lekker veel groentes en abdijkaas. Lekker makkelijk klaar te maken en toch boordevol vitamines.

Een recept voor jong en oud, waarbij de jongste koks ook goed kunnen helpen met het vullen van het brood, én met het opeten natuurlijk!

Ingrediënten voor 1 stokbrood

  • 1 stokbrood
  • 1 gele paprika
  • 1 halve groene peper
  • 150 gram cherrytomaat
  • 100 gram jonge abdijkaas
  • 4 theelepels groentespread
  • 2 sjalotjes
  • 1/4e bosje bieslook
  • koolzaadolie
  • peper
  • zout

Snijden

  • Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.
  • Rasp de kaas.
  • Snijd de cherrytomaten in partjes, de gele paprika in kleine blokjes en de groene peper in ringetjes.
  • Snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn.

Mengen

  • Meng in een grote kom de helft van de kaas met de cherrytomaat, paprika, peper, sjalot en bieslook.
  • Voeg een flinke scheut koolzaadolie toe, samen met een snuf peper en zout.

Vullen

  • Snijd het stokbrood open in twee helften en haal de vulling eruit.
  • Smeer de pikante paprika spread aan de binnenkanten.
  • Verdeel de vulling in het stokbrood.
  • Strooi de andere helft van de kaas over de vulling.
  • Besprenkel het geheel met een scheutje olie.

Afbakken

  • Zet het stokbrood op een bakplaat in de boven en bak ongeveer 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer direct; eet smakelijk!