Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Tuinderij Luijkx - Boerenlekker

Welkom bij Tuinderij Luijkx

Het land is al generaties lang in de familie. Maar in de tuinderij wordt hard gewerkt aan de toekomst. Niet alleen proberen we zo milieuvriendelijk mogelijk te telen. Ook zijn we volop aan de slag met drijvende teelt, waarbij de gewassen niet in de volle grond, maar op water worden geteeld. Mijn zoon kwam er voor het eerst mee in aanraking tijdens zijn derdejaars stage. En we zien heel veel kansen. Het scheelt veel water, simpelweg omdat het niet in de grond verdwijnt. Je hoeft geen onkruid te bestrijden. En we kunnen straks op 2500 m2 hetzelfde produceren als nu op een halve tot een derde hectare.

Wellicht beetje ontastbaar, maar we werken vanuit een duidelijke visie en kernwaarden;

  • Passie voor de producten en streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit
  • Ambitie; we blijven ons bedrijf en producten ontwikkelen
  • Innovatie; we omarmen innovatie

Onze producten

Wij telen een aantal producten

Paksoi – een zeer veelzijdige groente. Je kunt het eten als salade maar is ook erg lekker in de wok. De paksoi wordt van maart t/m eind oktober geteeld

Spinazie: – Kan verwerkt worden in salades, in een wok gerecht of gewoon gekookt gegeten worden. Daarnaast wordt spinazie ook vaak in smoothies verwerkt vanwege de hoge voedingswaarde

Spinazie wordt van eind november tot half september geteeld

Shanghai paksoi – Deze paksoi heef een meer pittige smaak dan de gewone paksoi maar behoud wel het karakter van de paksoi waardoor je het ook op diverse manieren bereiden of verwerken kan,

Shanghai Paksoi wordt van begin maart tot eind oktober geteeld

Savooie Kool: Een voedzame kool met een typische koolsmaak. Goed te verwerken in een stampot, salade, stoofschotel of lekker roerbakken.

Savooie kool wordt van begin maart tot eind november geteeld

Knolselderij een gezonde groente met een kenmerkende smaak. Goed te verwerken in gerechten. Je kan knolselderij koken, stoven, of verwerken in soepen bv erwtensoep

Knolselderij wordt van begin mei tot eind februari geteeld

Inspiratie & weetjes

De paksoi teelt – voor de beste kwaliteit

Van origine is Paksoi afkomstig uit China en Oost Azië, maar inmiddels door Chinese emigranten over de hele wereld verspreid.

Voor de beste kwaliteit paksoi worden vanuit zaadjes kleine paksoi plantjes opgekweekt, die zodra ze gepland zijn worden ondergedekt met een windgaas. Die beschermen de plantjes tegen schade van dieren en planten. De plantjes krijgen zo een goede start. Na 10 dagen worden de gaasjes verwijderd zodat het zonlicht vrij spel heeft en de groei en de kwaliteit verbeterd worden. Proef de zon zeggen wij wel eens! Het oogsten doen we met de hand, zodat we iedere paksoi grondig kunnen controleren op kwaliteit.

Knolselderij familie van de bleekselderij

De knolselderij, een bleekbruine knol, met knoesten en wortels. In tegenstelling tot de rest van de bleekselderijfamilie groeit knolselderij onder de grond.  Eigenlijk is de knolselderij die wij eten een verdikte wortel van de selderijplant. Meestal wordt de knol gegeven maar de bladeren zijn ook zeker eetbaar. Wist je heerlijke knolselderij mousseline (eigenlijk een luxe woord voor puree) kunt maken dia fantastisch is bij een gebakken visje!