fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Zorgtuinderij de Es - Boerenlekker

Biologische sla, rabarber en raapstelen

Welkom bij Zorgtuinderij de Es

Wij vertroetelen ons bodemleven. Dat is wat onze tuinderij zo uniek maakt! Wij zijn Bart en Daniëlla. Na tien jaar werken aan landbouwontwikkeling in Zambia en Mozambique en nog eens tien jaar werkervaring in Nederland kwam in 2012 een droom uit: onze eigen innovatieve multifunctionele Zorgtuinderij de Es. Hier telen wij kraakverse, biologische groentes. En dat doen we niet alleen, maar samen met ons team van zorgcliënten, medewerkers en vrijwilligers. Oogsten, daar kijken we elke dag naar uit. Wij steken heel veel tijd in onze bodem en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Door goed voor de dieren in de bodem te zorgen hebben wij hele gezonde grond en een hoge biodiversiteit op ons bedrijf. En dat proef je terug in onze heerlijke, gezonde en veelzijdige biologische groentes.

Onze producten

In de app vind je ons wisselende seizoensaanbod van biologische groentes. Alle groentes zijn vers, zo direct van het land af. We selecteren onze groenterassen op smaak, alleen de allerlekkerste telen wij hier op onze vruchtbare esgrond. Het meest trots zijn we op onze sla, rabarber en raapstelen. Onze sla is lekker knapperig, de perfecte basis voor een zomerse salade. Rababer is echt terug van weggeweest. Deze voorjaarsgroente brengt lekker veel kleur aan jouw maaltijd. Onze rabarber is lekker stevig en heeft een friszure smaak. Heerlijk in een compote, verwerkt in een nagerecht of natuurlijk rabarbertaart! In het voorjaar oogsten wij de verse raapstelen. Een frisgroene, lichtpittige groente die heel veelzijdig is. Koken, stomen, warm óf koud verwerken in een stoep of stamppot, met raapstelen kan het allemaal. We zijn razend benieuwd wat voor lekkers jij met onze groentes gaat maken!

Bekijk de seizoenskalender

Ons aanbod is afhankelijk van het groeiseizoen van de verschillende groentes. Maar wanneer is het ook alweer de tijd voor courget, sperziebonen, spinazie of wortel? Dat vind je allemaal in onze oogstkalender. Je kijkt heel simpel alvast vooruit en ziet precies welke groentes wij wanneer kunnen oogsten. Want eten volgens de seizoenen is goed voor het klimaat én fijn voor je portemonnee! Bekijk hier de oogstkalender.