fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Zuivelboerderij de Driehoek - Boerenlekker

Bijzondere kaas

Welkom bij de Zuivelboerderij de Driehoek

Onze boerderij staat op een hele bijzondere plek: het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij in Oosterhout. Al vanaf 1984 houdt onze familie hier melkkoeien. Sinds ik samen met mijn vriend Maarten het bedrijf in 2014 heb overgenomen, zijn we ons gaan toeleggen op het ambacht van kaasmaken. En naast mijn ouders Harrie en Marij werken ook mijn broer Bram en zus Martje mee in ons echte én hechte familiebedrijf. De kern van ons bedrijf? Dat zijn onze mooie koeien. We leggen onze dames, die allemaal een eigen naam en persoonlijkheid hebben, graag in de watten met hun luxe waterbedden en massageborstels. De koeien mogen zelf kiezen: in de stal blijven, grazen in de wei of gemolken worden door de melkrobot. Je hoort het al, onze koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in onze bijzondere abdijkazen!

Onze producten

Met veel plezier maakt Maarten dagelijks heel veel verschillende (kruiden)kazen. Elke kaas rijpt bij ons in de abdij-kelder, wat een bijzondere smaak geeft. Wij houden van puur, dankzij de uitzonderlijk goede kwaliteit van onze melk, zit er bijvoorbeeld geen natriumnitraat (E251) in onze kazen. In het weideseizoen hebben we natuurlijk de romige graskaas vol goede vetten; jonge, jong belegen, extra belegen, oude en overjarige kaas. Maarten is gek op kruiden, dus je vindt bij ons de meest bijzondere combinaties. Wat dacht je van Provencaal abdijkaas, pepermix abdijkaas of Ras el hanout abdijkaas? En als je eens wat anders wilt dan een kaasplankje, dan moet je zeker onze kaasfondue oude kaas eens proberen.
Uniek voor Nederland is onze ambachtelijke roodkorst abdijkaas, de Benedictus. Van oudsher maken de benedictijnen paters deze kaas, met natuurlijke en eetbare korst. De roodflora geeft de kaas een eigen smaak, geur en rode kleur. Heel bijzonder, dankzij de romige textuur en pikante smaak. Het meest trots zijn we op Het geheim van de abdij kruidenkaas‘. Je raadt het al, over de geheime ingrediënten kunnen we niets verklappen, maar dat het een ware smaaksensatie is, ga je vanzelf ontdekken.

Inspiratie & weetjes

Melken naar wens

Twee Lely melkrobots melken meerdere keren per dag al onze koeien. Dit is zowel voor ons als voor de koeien een heerlijke luxe. De koeien kunnen nu zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden, zelfs midden in de nacht! En wij kunnen ’s ochtends een half uurtje langer in bed blijven liggen, dat is ook luxe!

De koeien bepalen de smaak

Het leuke van kaasmaken is dat je in de kaas terug proeft wat de koeien gegeten hebben. In het weideseizoen (ongeveer van mei tot en met oktober) kun je genieten van onze heerlijke graskaas, omdat de koeien dan in de wei lopen. Deze is extra romig door de goede vetten die in het verse voorjaarsgras zitten.