Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Zuivelboerderij de Driehoek - Boerenlekker

Kaas

Welkom bij de Zuivelboerderij de Driehoek

Onze boerderij bevindt zich op het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij, onderdeel van De Heilige Driehoek in Oosterhout. Vanaf 1984 werd het melkveebedrijf door twee families gerund: de familie Hoeks en de familie Wismans. Lange tijd leek het erop dat er geen opvolger zou komen om de boerderij over te nemen, maar tijdens mijn studie medische psychologie begon het toch te kriebelen. Sinds ik het bedrijf heb overgenomen, zijn we ons gaan toeleggen op het ambacht van kaasmaken. De kern van het bedrijf? Dat zijn onze mooie koeien. Die krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas!

Onze producten

We maken heel veel verschillende kazen en kruidenkazen. Uniek voor Nederland is onze ambachtelijke roodkorst abdijkaas, de Benedictus. Gerijpt in de kelders van de Sint Paulus abdij. Het is door zijn romige textuur en pikante smaak een kaasje wat je niet wil missen op de kaasplank.

FEESTDAGEN
Wij verkopen ook kerstpakketten.

Inspiratie & weetjes

Melken naar wens

Onze 70 melkkoeien worden gemolken door twee Lely melkrobots. Dit is zowel voor ons als voor de koeien een heerlijke luxe. De koeien kunnen nu zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden, zelfs midden in de nacht!

De koeien bepalen de smaak

Het leuke van kaasmaken is dat je in de kaas terug proeft wat de koeien gegeten hebben. Wanneer het weideseizoen begint is er weer heerlijke graskaas te krijgen. Deze is extra romig door de goede vetten die in het verse voorjaarsgras zitten.