fbpx
Scan de QR code met je mobiele telefoon en download de app

Zuivelboerderij Noordam - Boerenlekker

Heerlijke boerenkaas

Welkom bij Zuivelboerderij Noordam

Wij zijn broers Peter en Johan Noordam. Samen met onze vrouwen Ariët en Ivonne en Peters zoon Luuk zijn wij trotse koeienboeren én zuivelmakers uit Hellouw. Het begon allemaal bij onze moeder, die in de jaren ’80 karnemelk en yoghurt ging maken voor buren, familie en bekenden. Die waren zo enthousiast, dat er een winkel kwam en wij ook kaas gingen maken. Inmiddels verwerken wij zelfs alle melk van onze koeien helemaal zelf tot smakelijke kaas en verse zuivelproducten. We zijn een sterk team en hebben onze taken goed verdeeld. Peter en Luuk zorgen voor de koeien, Johan is onze kaasmaker. Ariët en Ivonne vertellen in de winkel graag meer over onze producten. Volgens onze kinderen weten ze alle nieuwtjes, omdat ze altijd zo uitgebreid met hun klanten staan te kletsen.

Onze producten

Wij maken de lekkerste kaas, zo direct van de melk van onze koeien. Jong, oud of met verrassende toevoegingen zoals verse tuinkruiden, paprika of truffel. Ons assortiment wisselt en je zult ook merken dat de kaas in de zomer bijvoorbeeld anders smaakt, omdat de koeien dan lekker in wei lopen. Je proeft de liefde voor onze dieren en de passie voor het kaas maken. Je snapt wel dat wij zelf elke dag van onze eigen kaas proeven. Op brood, verwerkt in ons diner of na een dag hard werken even op de bank zitten met een blokje kaas, heerlijk!

Inspiratie & weetjes

Elke koe heeft een naam

Als echte koeienliefhebber ken ik, Peter, elke koe en kan ik in één oogopslag zien of ze lekker in haar vel zit. Wist je ook dat elke koe een naam heeft? Wij houden van onze koeien en zijn van vroeg tot laat aan het werk om ervoor te zorgen dat ze niets tekort komen. En dat kun je proeven in onze kaas!

Vier keer goud!

Met onze zelfgemaakte kaas en zuivel hebben we al vijf jaar goud gewonnen met de Cum Laude Award. In 2022 haalden wij zelfs vier keer goud en 1 keer zilver met onze kaas, yoghurt en roomboter. Al het werk, de jarenlange ervaring maar vooral onze passie en liefde voor het vak proef je terug, puur en (h)eerlijk!

Kom langs met je schoolklas!

We willen graag dat elk kind op de basisschool een keer op de boerderij komt. Zo leren kinderen al jong waar het eten vandaan komt. We delen graag wat we op de boerderij doen en waarom. Komen jouw kinderen ook eens langs voor boerderijeducatie tussen onze koeien en kaas? Boek hier dan snel een les.